Δείτε τα χάλια του μνημείου για τους πεσόντες Κρήτες στη Κύπρο το 1974!

0
215

Αδιαφορία που…..τσακίζει κόκαλα και μια εικόνα που δεν τιμά την Δημοτική Αρχή, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες αλλά και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο μνημείο που έχει στηθεί εδώ και λίγα χρόνια στη μνήμη των παλικαριών από το νησί που χάθηκαν στη Κύπρο το 1974!

Σκουπίδια, βρωμιά και δυσωδία σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, κάτω από τα ενετικά τείχη της πόλης, στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης ξεφτίλας για την Ελλάδα του 2014 που δεν σέβεται ούτε αναγνωρίζει τις θυσίες των παιδιών της κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, λίγο πριν από τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την τραγωδία – προδοσία!!

Λίγες ημέρες πριν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την θλιβερή αυτή επέτειο, η εικόνα αυτού του μνημείου συμβολίζει την αντιμετώπιση των πολεμιστών της Κύπρου, των παλικαριών που έπεσαν υπέρ πατρίδος αλλά και βετεράνων, ΕΛΔΥΚάριων και Καταδρομέων που έδωσαν έναν ηρωικό αλλά άνισο αγώνα.

Πίσω από την πυκνή βλάστηση και τα σκουπίδια δεν υπάρχει απλά ένα μνημείο, αλλά η ίδια η κυπριακή τραγωδία, καλά κρυμμένη από τους υπεύθυνους, που κρατούν – ακόμα – κλειστό τον Φάκελο της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του defenceline.gr είναι μια κατάσταση καθ’ εικόνα και ομοίωση με τη συμπεριφορά, την αδράνεια και την απάθεια της πολιτείας να αναγνωρίσει έστω και τα ελάχιστα, απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.

Άλλοι θαμμένοι στο πεδίο της μάχης, άλλοι ακόμα αγνοούμενοι, άλλοι με τα σημάδια του πολέμου να έχουν ριζώσει στη ψυχή και στο σώμα τους και άλλοι να παλεύουν για τη δικαίωση και την αναγνώριση, οι πολεμιστές της Κύπρου αξίζουν της προσοχής και του θαυμασμού όλων μας.

Αρχίζοντας από ένα απλό μνημείο……

Για να δείτε την αδιαφορία που…..τσακίζει κόκαλα και μια εικόνα που δεν τιμά την Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, κάντε κλικ πάνω σε κάθε μία φωτό ξεχωριστά:

{joomplucat:98 limit=6}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here