Δηλητηρίασαν τρόφιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ισχυρίζονται οι αντί-εξουσιαστές.

0
256

Έρευνες για νέες απειλές σχετικά με επιμόλυνση τροφίμων στα ράφια των καταστημάτων, που εξαπέλυσαν χτες άγνωστοι, με κείμενό τους στον ιστότοπο του αντί-εξουσιαστικού χώρου, indymedia διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Το κείμενο, που φέρει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» και υπογράφουν οι «Μαύρο-πράσινοι Εμπρηστές» αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιήσει σαμποτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια σούπερ μάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντας με σύριγγες στις συσκευασίες υδροχλωρικό οξύ, ενώ παραθέτουν και φωτογραφίες για τον τρόπο που γίνεται η δηλητηρίαση. 

Σημειώνεται, ότι είναι η τρίτη χρονιά πριν από τις γιορτές, που η συγκεκριμένη ομάδα εκτοξεύει απειλές για σαμποτάζ σε τρόφιμα, αφού το ίδιο έχουν κάνει πέρσι και το 2013.

Και τις δύο προηγούμενες φορές, οι παρτίδες των τροφίμων που αναφέρονταν αποσύρθηκαν από τις εταιρείες και από την έρευνα αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικες οι απειλές.

Εφέτος, στην απειλητική ανακοίνωση αναφέρουν συγκεκριμένα προϊόντα τριών εταιρειών που «δηλητηριάστηκαν» με υδροχλωρικό οξύ και τονίζουν:

«Θα ξεκινήσουμε να τα επανατοποθετούμε στα ράφια από τις 20.12 ως και τις 24.12 σε διαφορετικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη την Αθήνα και όλη την Θεσσαλονίκη».

Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκε αμέσως ο ΕΦΕΤ και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο, προκειμένου να αποσυρθούν, για λόγους προστασίας των καταναλωτών, τα τρόφιμα που αναφέρονται, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών.

Παρέμβαση ΕΦΕΤ Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους, να μην προμηθευτούν συγκεκριμένα προϊόντα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του επισημαίνεται, τι οι καταναλωτές δεν θα πρέπει να προμηθευτούν τα παρακάτω προϊόντα, ανεξαρτήτως παρτίδας, για το χρονικό διάστημα, από 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

–Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου. 

–Μεμονωμένες συσκευασίες «COCA-COLA LIGHT» σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου. 

–Συσκευασίες «Παριζάκι Υφαντής» των 500γρ. και των 350γρ. 

–Φρέσκο Γάλα Πλήρες «ΔΕΛΤΑ» του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από τον χώρο πώλησης.

Επίσης σημειώνεται, ότι οι εταιρείες οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον ΕΦΕΤ, συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο ΕΦΕΤ, που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχους στις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, διαβεβαιώνει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα.

Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Έκκληση του ΕΦΕΤ στους καταναλωτές να μην προμηθευτούν τα επώνυμα προϊόντα που φέρεται να δηλητηρίασε ομάδα αναρχικών.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here