Δημοσιογραφούμε με ενδιαφέρον για τα προβλήματα.

0
548

Μετά την από 27/11/2018 επίδοση στη διαδικτυακή εφημερίδα Kifisia Press της εξώδικης πρόσκλησης / δήλωσης του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Χρήστου Καλού, σχετικά με το δημοσίευμα της  με τίτλο «Ο Χρήστος ΚΑΛΟΣ κατέθεσε την ανεξαρτητοποίηση του, λόγω των «ανικανοποίητων «απαιτήσεων του, από τον Δήμαρχο» που αναρτήθηκε στις 23/10/2018, απευθυνόμαστε εις απάντηση στον κ. Χρήστο Καλό με τις εξής διευκρινίσεις:

Κύριε Καλέ, το ενδιαφέρον της διαδικτυακής εφημερίδας Kifisia Press από το 2010 που ξεκίνησε τη λειτουργία της και έκτοτε ενεργεί δημοσιογραφικά αδιαλείπτως είναι για τα προβλήματα της Κηφισιάς.

Δημοσιογραφούμε προσπαθώντας να καταδείξουμε το είδος και το μέγεθος των προβλημάτων που ταλανίζουν την πλειοψηφία των δημοτών της Κηφισιάς, και ενίοτε εισηγούμεθα λύσεις αυτών, προτάσεις τόσο των δημοτών όσο και των αιρετών.

Οι δημοσιογραφούντες μέσα από την εν λόγω διαδικτυακή εφημερίδα επιδεικνύουν – ο καθείς κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του – τη δέουσα προσοχή και δημοσιογραφική ευπρέπεια και δεοντολογία ώστε από το βήμα της Kifisia Press και του λόγου που εκφέρεται δια  αυτής δημοσίως να μπορεί να προκύψει προβληματισμός για το κοινό καλό στο Δήμο Κηφισιάς.

Στην περίπτωση του δημοσιεύματος για το οποίο μας στείλατε την από 27/11/2018 εξώδικη πρόσκληση / δήλωση, αντί του ενδιαφέροντος για το κοινό καλό στο Δήμο Κηφισιάς, εξετράπη το ενδιαφέρον στον κ. Χρήστο Καλό του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Την εκτροπή αυτή δεν την επιδιώξαμε. Προκλήθηκε μάλλον από το γεγονός ότι ένα προβεβλημένο στέλεχος της κυβερνώσας πλειοψηφίας στο Δήμο Κηφισιάς προς τον οποίο δόθηκε κατ’ επανάληψη η ευκαιρία να διαχειριστεί επιτυχώς τα κοινά στο Δήμο Κηφισιάς, αίφνης αποστασιοποιείται διαμαρτυρόμενος από το «σπίτι» του – τον συνδυασμό που τον ανέδειξε σε θώκους διαχειριστικούς στην Κηφισιά.

Δεν υπήρξε, όμως, στο παραμικρό η βούληση προσβολής της προσωπικότητας σας δια του εν λόγω δημοσιεύματος. Παρόλο που διαφωνούμε σε πολλά, και δη στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείστε στα κοινά του Δήμου Κηφισιάς, εντούτοις κρίνουμε ότι είναι δημοσιογραφικά αντιδεοντολογικό να στοχοποιείται η προσωπικότητα των αιρετών και όχι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζονται τα προβλήματα, τους πόρους και τα κοινά των δημοτών.

Η Kifisia Press απευθύνεται σε όλους τους αιρετούς στο Δήμο Κηφισιάς, θέτει ερωτήματα, συνεπικουρεί στην ανάδειξη του έργου τους, στο διάλογο τους με τους δημότες, και στην ενημέρωση των δημοτών κατά τρόπο αντικειμενικό.

Μέχρι σήμερα ουδείς εκ των μελών του δημοτικού συμβουλίου έχει αντιδράσει όπως εσείς κατά της διαδικτυακής εφημερίδας Kifisia Press.

Κι αυτό γιατί το σύνολο των συναδέλφων σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς συναισθάνονται ότι ο δημοσιογραφικός λόγος – η Kifisia Press δεν είναι ο μόνος δημοσιογραφικός λόγος στην Κηφισιά – είναι μέσο ελέγχου των αιρετών αλλά και φορέας επικοινωνίας αυτών με τους εκλογείς και το αντίστροφο.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, αυτού του δημοσιογραφικού λόγου, σας απευθύνω πρόσκληση για να αξιοποιήσετε το βήμα της Kifisia Press και να γνωρίσετε στους δημότες που διαβάζουν τακτικά την εφημερίδα:

-Τι προβλήματα αντιμετωπίσατε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Προγραμματισμού, καθώς και ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ιδιότητες που αποκτήσατε εκ της εμπιστοσύνης που σας επέδειξε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κύριος Γιώργος Θωμάκος;

-Ποια προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίσατε κατά τη διάρκεια της θητείας υπό τις ως άνω αναφερόμενες ιδιότητες πετύχατε να επιλύσετε ή άλλως να διευθετήσετε κατά τρόπο που ικανοποιεί το δημόσιο συμφέρον;

-Ποια προβλήματα κατά την γνώμη σας δεν πετύχατε να επιλύσετε ή να διευθετήσετε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, για ποιους λόγους απέτυχε η προσπάθεια σας, και πως θα επιχειρήσετε εκ νέου να τα διαχειριστείτε αν τυχόν οι δημότες της Κηφισιάς σας αναδείξουν σε ρόλο διαχειριστικό των κοινών του Δήμου της Κηφισιάς;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here