Δημοσκόπηση από την Public Issue Αποτελειώνει τον Μητσοτάκη!

0
191

Την χαριστική βολή δίνει στο Μέγαρο Μαξίμου δημοσκόπηση στην οποία το 54% ζητά την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών που πλέον έχει γίνει καθημερινό θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και διασύρει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει εξοργίσει τους Έλληνες πολίτες μαζί με την Ακριβεια, την ΔΕΗ, την Βενζίνη, την κακή διαχείριση της πανδημίας.

Οι γελοίες δικαιολογίες που εφευρίσκει το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που βλέπει την θορυβώδη «πτώση» του Κυριάκου Μητσοτάκη, μόνο χειρότερη έχουν κάνει την κατάσταση.

Τα «δεν είδα, δεν ξέρω, δεν απαντώ» για τις υποκλοπές, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υπό την εποπτεία του, δεν πείθουν κανέναν.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο φιλοκυβερνητικός τύπος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, αυτή τη φορά, οι πολίτες δεν κρύβουν την οργή και την απογοήτευσή τους από το σύστημα διακυβέρνησης του Μητσοτάκη, το οποίο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στα χέρια του.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση της Public Issue, ένας στους δύο πολίτες ζητούν να παραιτηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα του καταλογίζουν την πλήρη ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σύμφωνα με το τελευταίο Πολιτικό Βαρόμετρο για τον Αύγουστο, το οποίο δημοσίευσε σε αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Twitter, η Public Issue, (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22), το 75% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις.

Μόλις το 19% εκφράζει αντίθετη άποψη.  Ταυτόχρονα, αποκαλυπτικό το 35% (1 στους 3) ψηφοφόρους της ΝΔ πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη.

Η δημοσκόπηση  αναφέρει πως το 54% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 40% διαφωνεί. Από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, την άποψη περί παραίτησης συμμερίζεται το 2%.

Παραίτηση ζητάει το 93% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 54% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 89% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 80% των ψηφοφόρων της Ελληνικής Λύσης και το 77% των ψηφοφόρων του Μέρα25.

Το γεγονός ωστόσο ότι το 42% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατά της παραίτησης, προκαλεί μεγάλη εντύπωση, την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έγινε στόχος των παρακολουθήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των ερωτηθέντων αισθάνεται «Οργή/Αγανάκτηση» ενώ το 24% νιώθει ανησυχία για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι άλλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε μία κοινωνία στην οποία τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης ήταν μειοψηφικά και τα έκανε πλέον κύριο συναίσθημα των Ελλήνων πολιτών μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Αυτό συνιστά Πολιτικό Έγκλημα. Και το Σύστημα Μητσοτάκη, ο οποίος προσπαθεί να κρύψει την ολέθρια του δράση ως Πρωθυπουργός, με την ανικανότητα και απαξίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάποια στιγμή θα σταματήσει να πείθει.

Υ.Γ. Κύρτσος για Μητσοτάκη: Είναι τελειωμένος!…

Σε σειρά αναρτήσεων του ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρει:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here