Δημοσκόπηση ΒΟΜΒΑ της Alco μετά την επίσκεψη Μακρόν: Ψηφίζουν ναι στις πρωτοβουλίες Τσίπρα.

0
216

Το 56% των πολιτών αξιολογεί θετικά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου. Έξι στους δέκα τάσσονται υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας και 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας που παρουσίασε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ένας στους δύο υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Θετικό αποτύπωμα άφησε στην κοινή γνώμη η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το News24/7, καθώς περίπου ένας στους δύο πολίτες θεωρεί ότι ήταν θετική για τα ελληνικά συμφέροντα και πως θα ενισχύσει τις γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η ίδια έρευνα καταγράφει τη στάση της κοινής γνώμης απέναντι σε κοινωνικού χαρακτήρα κυρίως μέτρα, τα οποία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την επίσκεψη Μακρόν, καθώς και για γενικότερες πολιτικές της κυβέρνησης για την εργασία και την επιχειρηματικότητα:

Το 60% δηλώνει υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας στη ΔΕΘ και το 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Όσον αφορά τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης γενικότερα, το 84% συμφωνεί με την κάλυψη των ανασφάλιστων, το 55% με τη κατάργηση του αυτόφωρου για χρέη προς δημόσιο, το 81% με τα γεύματα στα σχολεία, το 77% με την ενίσχυση των απλήρωτων εργαζόμενων, το 70% με το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και το 65% με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-14 Σεπτεμβρίου και συνεπώς αποτυπώνει την πρώτη αντίδραση της κοινής γνώμης στην επίσκεψη Μακρόν στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και της παρουσίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέο ότι ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, το 56% θεωρεί ότι η επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ήταν θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, το 18% αρνητική και το 26% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση πατώντας ΕΔΩ…….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here