Δημοσκόπηση-Κόλαφος…«τελειώνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

0
297

Δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας-πάμε για ευρεία στην κυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την κυβέρνηση από την δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Μία άκρως φιλοκυβερνητική εφημερίδα που όμως προκαλεί ανατριχίλα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, με τα δημοσκοπικά ευρήματα που δημοσιεύει.

Το πρώτο χτύπημα, είναι ότι η διαφορά έχει καταρρεύσει μέσα σε λίγες εβδομάδες. Εκεί που τον Σεπτέμβριο βλέπαμε δημοσκοπήσεις που έδιναν διαφορές ακόμα και 17 μονάδες, η συγκεκριμένη δημοσκόπηση φέρνει την διαφορά σε μονοψήφιο ποσοστό.

Το δεύτερο χτύπημα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πέφτει σαφώς κάτω από το 30%. Πτώση, έστω και μικρότερη, καταγράφει και ο ΣυΡιζΑ, όταν όμως το κυβερνών κόμμα πέφτει σε τόσο χαμηλά ποσοστά, τότε η περίπτωση της αυτοδυναμίας πάει περίπατο. Όχι μόνο με την απλή αναλογική αλλά και με την μερικώς ενισχυμένη η οποία θα ισχύσει σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών.

Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ φαίνεται εξαιρετικά αυξημένο, γεγονός ακατανόητο, διότι άπαντες γνωρίζουν ότι εάν εκλεγεί είτε ο Γιώργος Παπανδρέου είτε ο Ανδρέας Λοβέρδος, η διάσπαση του κινήματος είναι προ των πυλών.

Είναι απολύτως κατανοητό ότι αυτή η δημοσκόπηση ισοδυναμεί με το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν πρόκειται να ξαναδεί κυβερνητικό αξίωμα, αφού η όποια κυβερνήση προκύψει θα είναι ευρεία συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Αναμένεται να δούμε πως θα διαχειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός την αντίστροφη μέτρηση που σήμανε από μία άκρως φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here