Δημόσια Παραδοχή ΣΟΚ του Τσιόδρα για τα λάθη στη διαχείριση του Κορωνοϊού: Τεράστια Παγκόσμια Αποτυχία.

0
208

Στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συμμετείχε ο Σωτήρης Τσιόδρας και στην ομιλία του με θέμα «Πανδημία και Επιστημονικές Προκλήσεις», παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη σε όλο τον κόσμο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη. Αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος. Υπήρξε και τεράστια παγκόσμια αποτυχία. Μακάρι να μάθουμε»…ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας δήλωσε ότι παρατηρείται μια μικρή αύξηση και ανέφερε ότι θα μάθουμε να ζούμε μαζί της και θα προστατεύουμε τους ευάλωτους:

«Χρησιμοποιώντας ευρέως τις θεραπείες και δίνοντας την αναμνηστική δόση στον πληθυσμό, επενδύοντας σε νέες μορφές επιτήρησης, συνεχίζοντας τις παλιές και βεβαίως κάνοντας την ανασκόπηση, βλέποντας τι κάναμε λάθος. Επενδύοντας να βελτιώσουμε τα ελλείμματα, να τα παραδεχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά».

Επίσης, παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για τα νέα συστήματα επιτήρησης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό και τις νέες θεραπείες, ενώ απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο COVID-19 είναι μια απλή γριπούλα, τόνισε πως σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, έχει 30 με 56 φορές παραπάνω υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την γρίπη Η1Ν1 του 2009 και ότι η ηλικία παραμένει βασικός παράγοντας θανάτου όσων νοσούν από κορωνοϊό.

«Είναι πάνω από 1000 φορές ο κίνδυνος θανάτου σε έναν άνθρωπο πάνω από 80 ετών από έναν 18χρονο»…είπε χαρακτηριστικά.

Παραδοχή σοκ από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού: «Κάναμε τεράστια λάθη!» - Europost.gr

«Επενδύουμε σε μια στρατηγική ελέγχου των ανθρώπων αυξημένου κινδύνου, επενδύουμε στο να αποφύγουμε τις νοσηλίες και τις ΜΕΘ. Ταυτόχρονα επενδύουμε σε νέα εργαλεία γονιδιακής ανάλυσης του ιού. 99% αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ιός Β4,Β5. Θα εξελιχθεί; Υπάρχουν τουλάχιστον 4 διαφορετικές μεταλλάξεις αυτή τι στιγμή σε διαφορετικά σημεία του κόσμου που κερδίζουν momentum»…είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφέρθηκε και σε όσους υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια οδηγούν σε περισσότερους θανάτους λέγοντας: «Πού είναι η επιδημία των θανάτων από τα εμβόλια, μετά από 12,7 δις δόσεις εμβολίων; Είναι λανθασμένη η λογική τους και αποδεικνύεται καθημερινά».

Σχετικά με την 4η δόση είπε ότι σύμφωνα με δεδομένα έχει μεγάλο όφελος ειδικά στους άνω των 60 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here