Διάλεξη στις 15/12/2014 του Σάββα Καλεντερίδη στο Δήμο Κηφισιάς: «Οι εξελίξεις στη Μεσοποταμία-Αν. Μεσόγειο και οι πιθανές επιπτώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα».

0
211

Σε μια περίοδο που οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσοποταμία, την περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του Τίγρη και του Ευφράτη, δημιουργούν ένα περιβάλλον που θέτει υπό αίρεση τα σύνορα τουλάχιστον τεσσάρων χωρών, ήτοι του Ιράκ, της Συρίας, της Τουρκίας και του Ιράν, με καθοριστικό και ρυθμιστικό παράγοντα το Κουρδικό, η Ανατολική Μεσόγειος γίνεται πεδίο συνεννόησης μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ και Ελλάδος και η Κύπρος καθίσταται ενεργειακό κέντρο.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα προχωρά με προσεκτικά βήματα στην προκήρυξη διεθνών διαγωνισμών για τα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης και της θάλασσας του Ιονίου, δημιουργώντας τις απαραίτητες συνθήκες για την είσοδο και της Ελλάδας στον όμιλο των παραγωγών ενεργειακών πρώτων υλών καθώς και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτελεί μέγα ζητούμενο για την Ε.Ε..

Όλα αυτά τα ζητήματα αλληλεπιδρούν το ένα επί του άλλου, ενώ η κατάληξή τους θεωρείται βέβαιο ότι θα επηρεάσει ούτως ή άλλως την Κύπρο και την Ελλάδα.

Όλα αυτά, οι γεωπολιτικοί, γεωενεργειακοί, εθνοτικοί και θρησκευτικοί παράμετροι θα παρουσιαστούν στη διάλεξη που θα δώσει ο Σάββας Καλεντερίδης την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19:00, στην αίθουσα «Δήμαρχος Βασίλειος Γκατζόπουλος» του Δήμου Κηφισιάς (Διονύσου και Μυρσίνης).

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού και Πολιτισμού «Δημήτριος Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here