Διασυρμός του Πρωθυπουργού στο Reuters!

0
367

Σε διεθνή «διαφήμιση» της ανικανότητας της Ελληνικής κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι η πανδημία αφορά τις ζωές των Ελλήνων και όχι χρηματικά ποσά και αναπτυξιακούς δείκτες μετέβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι του Reuters.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για την επιβολή μηνιαίου προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους πολίτες 60 ετών και άνω προκειμένου να «πειστούν» να εμβολιαστούν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε αρχικά ότι «θεωρούμε ότι αυτό που θα νομοθετήσουμε σήμερα είναι μία αναλογική αντίδραση…αφού εξαντλήσαμε όλα τα άλλα μέσα» για να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 17% αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Χαρακτήρισε εξάλλου «λογικό» ύψος των 100 ευρώ για το μηνιαίο πρόστιμο που θα αφορά περίπου 500.000 πολίτες. Σημειώνεται ότι μόλις ένα μήνα πριν, κατά τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ήταν αντισυνταγματικό.

Αμέσως μετά ωστόσο έκανε εντελώς σαφές ότι στο μυαλό του φαίνεται ότι βρίσκονται οι αριθμοί που αφορούν ευρώ, όχι εμβολιασμένους πολίτες.

Στην ερώτηση «πώς θα επιβάλλετε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό;» ο πρωθυπουργός απάντησε σχεδόν γελώντας «είναι απλό: είναι πρόστιμο! Πρέπει να το πληρώσεις», χωρίς απολύτως καμία απάντηση για το αν πρόκειται για μέτρο που μπορεί τελικά να έχει σημαντικό αποτέλεσμα στην μάχη κατά της πανδημίας και όχι απλώς στην αύξηση των εσόδων της κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here