Δια-σωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ: «Γι’ αυτό μετράμε ακόμα 100 θανάτους την ημέρα μετά από 2 χρόνια πανδημίας».

0
295

Υπάρχουν 117 ασθενείς δια-σωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ένας εξ αυτών περιμένει από τις 20/12!

Μια κραυγή αγωνίας και ένα κατηγορώ…Η παθολόγος της κλινικής Covid στο νοσοκομείο Γεννηματάς Γεωργία Φιλίππα, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο νοσοκομείο που εργάζεται, όσο και στα υπόλοιπα.

Είπε πως δεν υπάρχει καμία αποκλιμάκωση και πως η ανύπαρκτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), είναι ο βασικός λόγος που η χώρα μας έχει φτάσει δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα της πανδημίας, να μετρά ακόμα 100 θανάτους την ημέρα.

«Κανένα ουσιαστικό μέτρο»

Τα βέλη της τα στρέφει πολύ ξεκάθαρα εναντίον της Κυβέρνησης, η οποία το μόνο που κάνει είναι να ψεύδεται και να παραπληροφορεί και να…πανηγυρίζει ότι έχει κάνει εξαιρετική διαχείριση. Η άποψη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής όμως (και όχι των επιστημόνων-τηλεμαϊντανών), αλλά και η αλήθεια, είναι τελείως διαφορετικά.

«Δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει για να μπορέσει λίγο να προβλεφθεί και να κατευνάσει έτσι λίγο αυτή η πανδημία. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο Γεννηματάς είναι τραγική. Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια στο να καλύψει βασικές ανάγκες και με αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων»…είπε χαρακτηριστικά η κ. Φιλίππα.

«Κάποια στιγμή τελειώνουν και τα ράντζα…»

Η αναφορά της στα ράντζα είναι ένα ακόμη ράπισμα στα κραυγαλέα ψεύδη του Μαξίμου και του Υπουργείου Υγείας: «Σε κάθε εφημερία οι τελευταίοι ασθενείς δε βρίσκουν κρεβάτι. Στο Γεννηματά μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 30 ράντζα. Κάποια στιγμή τελειώνουν και τα ράντζα και παραμένουν στα επείγοντα!».

Για το Αττικό είπε ότι η κατάσταση είναι τραγική και πως στο τέλος της εφημερίας τα ράντζα είναι δεκάδες, μπορεί και εκατοντάδες…

Δια-σωληνωμένος γεννημένος το 1969, περιμένει από τις 20 Δεκεμβρίου για ΜΕΘ!

Όσο για το τις πταίει και η Ελλάδα μετρά τόσους θανάτους; Η γιατρός είναι αναλυτική και ξεκάθαρη και γκρεμίζει (ξανά) τα ψέματα:

«Το φαινόμενο παραμονής δια-σωληνωμένων σε κοινούς θαλάμους, παραμένει καθημερινό. Την τελευταία εβδομάδα στο Γεννηματάς 10 δια-σωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου, κάποιοι εξ αυτών αρκετές ημέρες! Ασθενής γεννημένος το 1956 περιμένει σε θάλαμο δέκα ημέρες!

Ασθενής γεννημένος το 1958 περιμένει σε θάλαμο οκτώ ημέρες. Ασθενής γεννημένος το 1944 περιμένει σε θάλαμο πέντε ημέρες. Στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ σήμερα το πρωί είναι σε αναμονή 117 ασθενείς.

Από αυτούς οι 75 μπαίνουν στο τέταρτο 24ωρο παραμονής σε κοινό θάλαμο. Από αυτούς, ο παλαιότερος, γεννημένος το 1969, περιμένει από τις 20 Δεκεμβρίου!  Γι’ αυτό μετράμε 100 θανάτους ακόμα και σήμερα μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι ευθύνες και πρέπει κάποιος επιτέλους να τις αναλάβει».

Κατέληξε περνώντας μεν το δικό της μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, αλλά ταυτόχρονα και υπέρ της ενημέρωσης όσων φοβούνται να εμβολιαστούν και υπέρ της ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Οι περισσότεροι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Στο κομμάτι της εφημερίας νοσηλεύονται και εμβολιασμένοι ασθενείς, ελαφρύτερα μεν, αλλά νοσηλεύονται. Το κομμάτι του εμβολιασμού είναι πολύ βασικό, αλλά δεν είναι το μόνο όπλο», είπε μεταξύ άλλων η κ. Φιλίππα.

Υ.Γ. Νέο σκάνδαλο βόμβα με τις Ιδιωτικές ΜΕΘ-Πληρώνονται αλλά δεν δέχονται ασθενείς!

Βόμβα για τις Ιδιωτικές ΜΕΘ: Δεν δέχονται ασθενείς με πρόσχημα ότι είναι πλήρεις!

Αυτό αποκάλυψε ο Βασίλειος Τσάπας Επιμελητής Α’ Ειδικός Παθολόγος-Εντατικολόγος, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου και μέλος του ΔΣ της ένωσης νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here