Διεθνής Αγώνας Ιππασίας «Athens Equestrian Festival 2021» τον Ιούνιο στο Μαρκόπουλο!

0
586

Μετά την τεράστια επιτυχία του Athens Equestrian Festival τον Ιούλιο του 2019, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, επανήλθε φέτος με τη διεθνή διοργάνωση υπερπήδησης εμποδίων «Athens Equestrian Festival 2021», από 3 έως και 6 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Με επιβεβαιωμένες συμμετοχές 165 ιππέων και 233 ίππων από 11 χώρες, που συναγωνίζονται για τα πλούσια έπαθλα συνολικής αξίας 153,000€, το πρόγραμμα του AEF 2021 περιλάμβανε τον αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W, μέρος της νέας σειράς Longines EEF Series 2021 που τελεί υπό την αιγίδα και οργάνωση της European Equestrian Federation – EEF.

Στο πρόγραμμα του αγώνα Longines EEF Series Athens CSIO3 *-W ξεχώρισε το ομαδικό αγώνισμα υπερπήδησης εμποδίων Nations Cup την Κυριακή, 6 Ιουνίου, που αποτελεί προκριματικό για την Περιοχή SOUTH της σειράς Longines EEF Series 2021.

Ομάδες από 5 χώρες, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία αγωνίστηκαν για τα πλούσια έπαθλα και τους βαθμούς προκειμένου να προκριθούν για τον Ημιτελικό Longines EEF Series Semifinal στη Βουδαπέστη στις αρχές Ιουλίου και τον Τελικό Longines EEF Series Final στη Βαρσοβία στα τέλη Ιουλίου.

Μαζί με τους αθλητές των ομάδων, κορυφαίοι ιππείς από τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, συμμετείχαν στα άλλα ατομικά αγωνίσματα του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένου και του αγωνίσματος Grand Prix.

Στο πλαίσιο του AEF 2021, διοργανώθηκε επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας διεθνής αγώνας CSIO Ch  για ιππείς της κατηγορίας παίδων, όπου συναγωνίστηκαν οι Εθνικές ομάδες παίδων από τις Βαλκανικές χώρες.

Επίσης, το AEF 2021 φιλοξένησε στο πρόγραμμά του έναν ακόμα διεθνή αγώνα χαμηλότερης τεχνικής δυσκολίας CSI1* και έναν διεθνή αγώνα νεόλεκτων ίππων CSIYH*, με ποικιλία αγωνισμάτων για ιππείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η διοργάνωση του AEF 2021 υλοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη στήριξη χορηγών, εταιρειών και φορέων:

Με επικεφαλής τον Εθνικό Χορηγό του αθλήματος Όμιλο Μυτιληναίο-Μ, με την εταιρεία Protergia, μαζί με  μια ομάδα παλαιών και νέων χορηγών του αθλήματος που στηρίζει τη διοργάνωση, όπως η Εταιρεία Innovis Farma με τα προϊόντα Nuxe, ο Όμιλος Αντωνίου με την Argus Park, την Adori café και την Royalty Hotel & Suites, η Stathis Enterprises, η Eurobank, η εταιρεία Leathertream με τα προϊόντα Connolly, η Secranto, η Express Oil, η Griffin, η Superfast Ferries, το βιταμινούχο νερό CoolVit. η Duxiana, η Hertz, η Sail La Vie, η τεχνική εταιρεία New Alert, η Αρχιτεκτονοφιλία και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Ακόμη, τη διοργάνωση στήριξαν η Περιφέρεια Αττικής, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Η διοργάνωση του AEF 2021 έγινε με αυστηρή τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και, για τον λόγο αυτό, ο αγώνας γίνεται χωρίς θεατές. Στην εγκατάσταση επιτρεπόταν η είσοδος μόνο ειδικά διαπιστευμένων προσώπων.

Μετά την επιτυχή παρουσίαση των αγώνων του Athens Equestrian Festival τον Ιούλιο του 2019, επανήλθε και φέτος στο μικρόφωνο της παρουσίασης της διεθνής διοργάνωσης υπερπήδησης εμποδίων «Athens Equestrian Festival 2021», η καταπληκτική Φαίη Βώκου η οποία  έδωσε και πάλι ζωντάνια στην παρουσίαση των αγώνων με το επαγγελματικό της σπικάζ.

Όλο το πρόγραμμα του Longines EEF Series Athens CSIO3*-W θα μεταδόθηκε σε live streaming από την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, καθώς τα δύο σημαντικότερα αγωνίσματα του τετραημέρου:

-Το Grand Prix την Παρασκευή 04/06 (17.00)

-Το Κύπελλο Εθνών την Κυριακή 06/06 (16.00) θα μεταδοθούν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX https://www.ertflix.gr/

Στο 4ο αγώνισμα της ημέρας και πρώτο του CSI1* ύψους 1.05μ. νικήτρια αναδείχθηκε η Ελένη Πολυβίου από την Κύπρο με την Saigon με άπταιστη και τον καλύτερο χρόνο 28.86. Στην 3η θέση ήταν η Ιωάννα Κοντοκωνσταντή με τον Cardini με 0 βαθμούς και χρόνο 31,41 και στην 2η θέση ο Peter Cholakov από την Βουλγαρία με την Cloetta με 0 βαθμούς και χρόνο 30,10.

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας και πρώτο της κατηγορίας παίδων στην 1η θέση ήταν ο Κύπριος Πέτρος Γεωργίου με τον Lansi με άπταιστη διαδρομή και χρόνο 29,81 και ακολούθησαν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα η Τουρκάλα Ela Jansel Genel με τον Hanelore με 0 βαθμούς και χρόνο 32,05 και η Ρουμάνα Mariam Albatul Nasser με τον Chacco Bello με 0 βαθμούς και χρόνο 32,39.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here