Δικαιοσύνη Ντογιάκου!…του Θανάση Τσεκούρα.

0
232

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε μια απροσχημάτιστη, άγαρμπη και προκλητική επιχείρηση συγκάλυψης.

Πριν από 10 μέρες ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του υπέδειξε που μπορεί να ανακαλύψει απτά και συγκεκριμένα στοιχεία για τις υποκλοπές. Έκτοτε, ο Ντογιάκος αγνοείται. Και οι κινήσεις του.

Πριν από μια εβδομάδα, ο Τσίπρας επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ και ζήτησε τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για υποκλοπές της ΕΥΠ. Περιμένει ακόμη το γράμμα!…

Χθες δυο Εισαγγελείς οργάνωσαν «έφοδο» σε κτίρια εταιρειών και προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τι βρήκαν; Νυχτερίδες και αράχνες, από ότι βγαίνει από το Δικαστικό ρεπορτάζ.

Χθες επίσης (καλά που δεν έπαθαν καμιά υπερκόπωση οι άνθρωποι) έστειλαν αίτημα στην ΕΥΠ να τους απαντήσει αν παρακολουθούσε μια λίστα προσώπων που εδώ και μέρες έχει δεί τα φώτα της δημοσιότητας. Έστειλαν δηλαδή ερώτημα στον «κλέφτη» να τους απαντήσει «αν έκλεψε». Καλά που κρύβονταν τέτοιες ιδιοφυίες και δεν τις είχαμε ανακαλύψει μέχρι τώρα;

Σήμερα επισκέφθηκαν τους Εισαγγελείς ο Βαξεβάνης και ο Μαντζουράνης.  Ρώτησαν την Εισαγγελέα αν έχει ασχοληθεί με την «Υπόθεση Χατζηδάκη».

Η απάντηση της Εισαγγελέως ήταν ότι αγνοεί το δημοσίευμα, δεν το έχει διαβάσει!…

Αυτά πρόχειρα και καταγραφικά για τις πράξεις της Δικαιοσύνης σχετικά με ένα μείζον ζήτημα, που απασχολεί για 8-9 μήνες της δημόσια ζωή. Απραξία, αδράνεια, καθυστερήσεις, κινήσεις φθηνού εντυπωσιασμού, κυνισμός.

Τώρα αν ένας πολίτης βγάλει το συμπέρασμα ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε μια απροσχημάτιστη, άγαρμπη και προκλητική επιχείρηση συγκάλυψης θα έχει άδικο;

Την ίδια στιγμή, ο πολίτης παρακολουθεί πως κινείται η Δικαιοσύνη στο Βέλγιο. Και κάνει την αναπόφευκτη σύγκριση. Από τη μια Δικαιοσύνη Βελγίου. Και από την άλλη (με μικρό δέλτα) Δικαιοσύνη Ντογιάκου. Δυο εικόνες, χίλιες λέξεις.

Μια ερώτηση μόνο: Όταν ο Πρωθυπουργός έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι «έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη» τι ακριβώς εννοούσε;

Υ.Γ. Κριθαρίδης για την αδιάβαστη Εισαγγελέα: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τη δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη».

Κριθαρίδης για την αδιάβαστη εισαγγελέα: «Επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τη δήθεν τυφλή Δικαιοσύνη» - Documento

Με μία Αιχμηρή Δήλωση κατά της Δικαιοσύνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, καυτηριάζει την άγνοια της Εισαγγελέως, Αγγελικής Τριανταφύλλου, η οποία-όπως παραδέχτηκε ενώπιον του Κώστα Βαξεβάνη-δεν πήρε είδηση για τα τεκμήρια της παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ.

Ειδικότερα, ο κ. Κριθαρίδης ξεκαθαρίζει πως «τα δημοσιεύματα στον Τύπο αποτελούν πηγή ενημέρωσης και στη συνέχεια διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές», τονίζοντας πως η Δικαιοσύνη οφείλει να στραφεί στους παρόχους για τη διαλεύκανση του σκανδάλου.

Μάλιστα, επαναλαμβάνει τη δυσπιστία και τους φόβους του ΜέΡΑ25 για τη Δικαιοσύνη, η οποία «έχει αποδείξει στην πρόσφατη μνημονιακή ιστορία της χώρας -και όχι μόνο- πως πολλές συνδράμει στην συγκάλυψη και όχι αποκάλυψη των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων».

Αναλυτικά η δήλωση του Μ. Κριθαρίδη:

«Την ώρα που ο κόσμος βοά με δημοσιεύματα στον εγχώριο και ξένο τύπο για το σκάνδαλο των υποκλοπών του επιτελικού παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε., η αρμόδια εισαγγελέας δηλώνει άγνοια για τις αποδείξεις που ζήτησε και έλαβε ο πρωθυπουργός στο Documento της προηγούμενης Κυριακής.

Είναι σαφές και ρητό ακόμα και στον ίδιο τον ποινικό νόμο ότι τα δημοσιεύματα στον Τύπο αποτελούν πηγή ενημέρωσης και στη συνέχεια διερεύνησης από τις εισαγγελικές αρχές. Είναι εξίσου σαφές και γνωστό ότι αν η Δικαιοσύνη ήθελε να πληροφορηθεί για τις επισυνδέσεις θα είχε ήδη ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από τους παρόχους.

Το ότι όλα αυτά δεν γίνονται, δυστυχώς, επιβεβαιώνει τους φόβους του ΜέΡΑ25 που δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη σε μια Δικαιοσύνη που έχει αποδείξει στην πρόσφατη μνημονιακή ιστορία της χώρας -και όχι μόνο- πως πολλές συνδράμει στην συγκάλυψη και όχι αποκάλυψη των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here