Διώκεται ο γενικός διευθυντής του Μητσοτάκη!

0
243

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Νίκος Παπαθανάσης κατηγορείται ότι έκανε στραβά μάτια σε υπεξαίρεση 1.000.000.

Στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς βρίσκεται ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που περιγράφει βαριά αδικήματα για τον νυν γενικό διευθυντή της Ν.Δ. και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της…ΣΤΑΣΥ Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με την υπόθεση ζημίας άνω του 1.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι προκλήθηκε από την υπεξαίρεση χρημάτων από τη διακίνηση εισιτηρίων το 2015.

Νίκος Παπαθανάσης. 

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ήδη ασκήθηκαν διώξεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες θα προσωποποιηθούν (με τη σύνταξη κατηγορητηρίων) από τον ανακριτή κατά 12 στελεχών των σταθερών συγκοινωνιών.

10+1 στελέχη

Αυτοί που θα κληθούν ως κατηγορούμενοι είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, επί κυβέρνησης Σαμαρά, Ν. Παπαθανάσης, ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γ. Θωμόπουλος και ακόμα 10 στελέχη του οργανισμού.

Η τότε διοίκηση κατηγορείται ουσιαστικά ότι έκανε τα στραβά μάτια όταν μια ομάδα υπαλλήλων του τομέα καταμέτρησης αφαιρούσε εισπράξεις πολλών χιλιάδων ευρώ.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς ύστερα από έρευνα – στηρίχθηκε στην έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας Μάνης Παπασπύρου – άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την έρευνα, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε., αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και των καρτών, και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για το 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.

Η νυν διευθύνων σύμβουλος φέρεται από τις εισαγγελικές Αρχές ότι αποδέχτηκε το γεγονός πως οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι προκάλεσαν έρευνα και πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις…16.000 ευρώ, επιχειρώντας προφανώς, κατά τις Αρχές, να συγκαλύψουν την υπόθεση.

Ακολούθησε όμως δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ.

Πηγή: Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here