ΔΟΓΜΑ «μηδενικής ανοχής» από την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο.

0
525

Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που ειδικά το τελευταίο μήνα έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποφάσισε να βάλει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν σύσκεψης υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η εντολή που δόθηκε είναι σαφής: «Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο».

Μετά τις δηλώσεις – προ εβδομάδων – του υπουργού Εθνικής Άμυνας από βήματος Βουλής για τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο «4.500 παραβιάσεις αυτοί, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς», η ηγεσία σφίγγει ακόμα περισσότερο την στάση της.

Πλέον σχεδόν όλες οι παραβιάσεις αντιμετωπίζονται με αερομαχίες και εμπλοκές από τα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «enikos.gr», ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν γιατί παρατηρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι επιχειρούσαν όχι απλά να δημιουργήσουν «στατιστικές εντυπώσεις» κάνοντας απλές παραβιάσεις, αλλά προσπαθούσαν διακαώς να δημιουργήσουν τα δεδομένα πρόκλησης ενός ατυχήματος ενδεχομένως και δυστυχήματος στον αέρα του Αιγαίου, που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις – αφορμή ακόμη και για θερμό επεισόδιο.

Η Ελληνική πλευρά δείχνει ιώβεια υπομονή, όμως ο τομέας πληροφοριών έχει δώσει στοιχεία που επέβαλλαν την άμεση αλλαγή στάσης.

Υ.Γ. Έλληνας πιλότος μαχητικού: Πετάω για τον δάσκαλο, τον αγρότη, για εσένα, για την ΠΑΤΡΙΔΑ!

Υ.Γ.1. Έλληνας πιλότος για Τούρκο: Έτσι μου ‘ρχεται να του ρίξω.

Υ.Γ.2. Έβγαλαν νύχια τα ελληνικά γεράκια στο Αιγαίο.

Χθες η Πολεμική Αεροπορία προχώρησε στο απόλυτο νούμερο αποτροπής. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, 10 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 4 οπλισμένα προχώρησαν σε 4 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Η Ελλάδα απάντησε αμέσως με 10 οπλισμένα μαχητικά, τα οποία προχώρησαν άμεσα σε αερομαχίες μαζί τους και 4 εμπλοκές! Δηλαδή, σε κάθε παραβίαση απαντούσαν με εμπλοκή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here