Δρ Γιώργος Φίλης: «Είναι σοβαρή στρατηγική να διαβεβαιώνεις την Τουρκία ότι δεν θα χτυπήσεις πρώτος;»

0
693

Ο κ. Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής-Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων-Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων, μιλά στο «Militaire» για τα Ελληνοτουρκικά και είναι καταιγιστικός.

Απαντά σε όσους υποστηρίζουν ότι «ο κόσμος δεν ασχολείται με τα Ελληνοτουρκικά»…χαρακτηρίζοντας τα φθηνές δικαιολογίες:

«Αυτές είναι οι φθηνές δικαιολογίες. Είναι αθλιότητα να λέει κάποιος κάτι τέτοιο. Δεν είναι υπεύθυνος ο κάθε πολίτης  για  να υπερασπίσει τα πάτρια εδάφη. Οι πολιτικοί είναι. Για αυτό έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία….

Ο  John Locke ένας μεγάλος  πολιτικός φιλόσοφος έλεγε ότι «όταν το γενικό αίσθημα του λαού  καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, αντιδρά».

Αναφέρεται στο ενδεχόμενο να υπάρχουν «δεσμεύσεις-υποσχέσεις» προς συμμάχους που επιμένουν να μας λένε ότι πρέπει να τα βρούμε με την Τουρκία.

Επισημαίνει ότι «Αν δώσει στην Τουρκία θάλασσα και αέρα, το επόμενο βήμα θα είναι να σου πάρει έδαφος…ο κ. Ερντογάν παρέλαβε τις Τουρκικές διεκδικήσεις από τις γκρίζες ζώνες και τις έφτασε στη Θράκη, στο Αιγαίο μέχρι και στην Κρήτη».

Μιλά για το σενάριο ενός θερμού επεισοδίου με στόχο να οδηγηθούμε με πίεση των «μεγάλων δυνάμεων» σε συζήτηση για αλλαγή του καθεστώτος στο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here