Δυναμικό παρόν έδωσαν οι διαδηλωτές κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα.

0
559

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τους διοργανωτές και την αστυνομία να βρίσκονται σε μεγάλη απόκλιση σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο.

Σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση των που «ψηφίζουν» ένα «όχι» λίγα 24ωρα πριν κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, ξεκίνησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, στις 2 το μεσημέρι με τον Πέτρο Γαϊτάνο να ψάλει τον εθνικό ύμνο.

Η Αφροδίτη Μάνου στην ομιλία της από την εξέδρα χαρακτήρισε “εγκληματική” τη συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε δημοψήφισμα και κάλεσε τον κόσμο να σηκωθεί από τον καναπέ. «Ελάτε να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας.

Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν” είπε η Αφροδίτη Μάνου, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται, αλλά εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητα μας”.

Πατούλης: “Πρέπει να σεβαστούν όλοι τις γενιές που μεγάλωσαν την Ελλάδα”

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να σεβαστούν όλοι τις γενιές που μεγάλωσαν την Ελλάδα, με αίμα, πόνο και θυσίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση, μίλησε κι είπε «η Μακεδονία είναι μία κι είναι ελληνική».

Στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν είμαστε ακραίοι, ούτε φανατικοί, είμαστε πατριώτες, και ναι αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε την ψυχή του Έλληνα.

Είναι εδώ έντιμοι άνθρωποι του μόχθου, Έλληνες πατριώτες που πονάνε αυτό τον τόπο και βλέπουν την κυβέρνηση να τους περιφρονεί και να τους βρίζει». Και πρόσθεσε: «Αγαπάμε την Ελλάδα, αγαπάμε την Αθήνα, αγαπάμε τη Μακεδονία. Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να το σκεφτεί, να μην φέρει καμία συμφωνία στη Βουλή.

Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα σήμερα είναι εδώ». «Θα καταθέσουμε μήνυση για τα χημικά που έπεσαν σήμερα, δεν μπορεί τίποτα να διαλύσει αυτή τη λαοθάλασσα”, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Δήμαρχος Άργους: Στα χνάρια του Μελά στα χνάρια των Κρητών…

«Στα χνάρια του Μελά στα χνάρια των Κρητικών, των Πελοποννησίων, όλων των Ελλήνων που έδωσαν το αίμα τους, εμείς κάνουμε το καθήκον μας για την Μακεδονία. Προσπάθησαν να πείσουν κάποιους ότι δήθεν εδώ θα μαζευτούν γραφικοί, θα μαζευτούν ακραίοι κι εθνικιστές. Έλληνες μην σκύβετε το κεφάλι.

Δεν παραδίδουμε ούτε μια σπιθαμή γης από την πατρίδα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει, αυτή η ύπουλη και μακιαβελική συμφωνία των Πρεσπών που έχει αναστατώσει τη ζωή μας», ανέφερε η Αφροδίτη Μάνου.

Δήμαρχος Δοξάτου: Πίσω στις Πρέσπες κύριε Τσίπρα…

«Go back κύριε Τσίπρα, πίσω στις Πρέσπες», είπε από ο Δήμαρχος Δοξάτου Δράμας, Δημήτρης Δαλακάκης, καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να παραιτηθεί.

Κρις Σπύρου: Μολών Λαβέ…κύριε Ζάεφ

“Δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ, δεν υπάρχει σήμερα Σλαβομακεδονία. Δεν υπήρξε βουλγαρομακεδονία ούτε βουλγαρομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Σερβομακεδονία ούτε Σερβομακεδόνες υπάρχουν.

Δεν υπήρξε Αλβανομακεδονία ούτε Αλβανομακεδόνες υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική μας Μακεδονία και οι  Έλληνες Μακεδόνες.

Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους. Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων απαρτίζεται από συγγενείς φυλές, από Μακεδόνες, από Θεσσαλούς, από Ηπειρώτες, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρητικούς, από Έλληνες του Πόντου, από Κύπριους από Σπαρτιάτες και πολλούς άλλους” είπε ο πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής ‘Ενωσης Κρις Σπύρου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο .

Υπογράμμισε ότι “αν η Μακεδονία μας αποσπαστεί με οποιοδήποτε μορφή από το ελληνικό έθνος, το έθνος των Ελλήνων θα μείνει με ένα τεράστιο κενό που ούτε το σύμπαν δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει.

Και οι χρυσές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας που έχουν γραφτεί από τους Μακεδόνες Φίλιππο, Αλέξανδρο και Αριστοτέλη θα βαφτούν μαύρες”.

Ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι “η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος μαϊμου με μαϊμού πρωθυπουργό με το όνομα Ζόραν Ζάεφ και μαϊμού υπουργό Εξωτερικών και μαϊμού Σύνταγμα με τον τίτλο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Αν η Συμφωνία των Πρεσπών επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλλεται να επικυρωθεί θα δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό κράτος στην ανθρωπότητα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ του οποίου η ονομασία θα εμπεριέχει την ελληνική λέξη Μακεδονία”.

Μιλώντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ότι “η συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα μόνο σκοπό, να αναγνωρίσει το ψευδοσλαβομακεδονικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος με τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του και να δώσει στους κατοίκους της, του παρατημένους κομμουνιστές παρτιζάνους που είχε συγκεντρώσει τη δεκαετία 1940-1950 ο Τίτο, μακεδονική εθνική ταυτότητα”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κρις Σπύρου υποσχέθηκε ότι αν πάει στον ΟΗΕ η συμφωνία θα οργανώσει πολιτική αντίσταση στις ΗΠΑ και στον ΟΗΕ ανώτερη και από αυτή του 1993 και τόνισε “η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται.

Από την καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδας και εν ονόματι  του 99% των Ελλήνων της Αμερικής σας λέω: «Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θέλετε τη Μακεδονία μας, μολών λαβέ».

Υ.Γ. Η αστυνομία δίνει επίσημο αριθμό γύρω στους 60.000 πολίτες. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες η προσέλευση άγγιξε τις 100.000.

Βγήκαν ήδη δυστυχώς κάποιοι κυβερνητικοί που συνεχίζουν την γραμμή Κοτζιά, για να απαξιώσουν την συμμετοχή.  Από την άλλη, βγήκαν κάποιοι πατριδοκάπηλοι για να προβοκάρουν, δεν εξηγείται αλλιώς, και μιλούν για εκατομμύρια.

Για να εξηγούμαστε. Όποιος θεωρεί ότι 100.000 ψυχές είναι λίγες, δεν ξέρει τι του γίνεται. Είτε ανήκει στη μία πλευρά είτε στην άλλη.

Όταν οποιοδήποτε κόμμα σε κομματική συγκέντρωση μαζεύει με το ζόρι 200 άτομα, καταλαβαίνετε πόσο τεράστιος, πόσο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στο σημερινό συλλαλητήριο.

Και αυτό το μήνυμα πρέπει να πάρει κυβέρνηση και να μην τολμήσει να το καρπωθεί κανένα κόμμα, κανένας πατριδοκάπηλος. Για την Μακεδονία βγήκαν και φώναξαν οι πολίτες, όχι για την συγκάλυψη απατεώνων που παριστάνουν τους μακεδονομάχους, ούτε για να παίξουν παιχνιδάκια εξουσίας.

Υ.Γ.1. Αποδομικασίες στη Σοφία Βούλτεψη.

Υ.Γ.2. Άδωνης Γεωργιάδης στον Νίκο Χατζηνικολάου «Θα ψηφίσουμε την σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Υ.Γ.3. Και η Μαρία Σπυράκη συμφωνεί με το «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here