Δωράκι 150 ευρώ στους νέους για εμβολιασμό, αλλά και…ψηφοθηρία!…του Γκουτζάνη Σπύρου.

0
417

Δωράκι με Πολιτική και Εκλογική στόχευση έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός σε νέους 18-25 ετών, που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν.Θα τους χορηγηθεί, λοιπόν, μία προπληρωμένη κάρτα για δαπάνες μέχρι 150 ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυτό τον τρόπο θα «επιβραβεύσει τους 900.000 νέους που υπέφεραν από την παρατεταμένη καραντίνα».

Βάφτισε, μάλιστα, την κάρτα «Freedom Pass», ή κάρτα ελευθερίας. Θα είναι έτοιμη από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, θα λειτουργεί μέσω εφαρμογής του κινητού και θα αφορά προεπιλεγμένες κατηγορίες δαπανών, όπως έξοδα για ταξίδια, ξενοδοχεία και εισιτήρια για δημόσια θεάματα (θέατρα, κινηματογράφους κ.α.). Έκανε, μάλιστα, έκκληση στους νέους να «τσιμπηθούνε για να πάρουν την κάρτα ελευθερίας».

Συνόδευσε τις εξαγγελίες του με ειδικό βιντεάκι φτιαγμένο σε αυτό που θεωρούν αισθητική της νέας γενιάς.

Σε μία ακόμη «αμερικανιά» ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε ζωντανή σύνδεση μαζί με τους συνεργάτες του από το Μέγαρο Μαξίμου, με τους Άκη Σκέρτσο, Κυριάκο Πιερρακάκη, Χάρη Θεοχάρη, Λίνα Μενδώνη.

Θα μου πείτε, καλό δεν είναι που η κυβέρνηση προσφέρει ένα κίνητρο στους νέους να εμβολιαστούν και μία ανταμοιβή σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί, όταν, μάλιστα, έχει αρχίσει να μας πολιορκεί η μετάλλαξη Δέλτα; Δεν λέω, καλό είναι, αλλά ας μην είμαστε και αφελείς.

Εδώ και καιρό στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν, επειδή το κυβερνών κόμμα χάνει έδαφος στη νέα γενιά.

Αναζητούσε, λοιπόν, τρόπο για να την δελεάσει και το δωράκι των 150 ευρώ είναι ότι πρέπει. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! Και ψηφοθηρία και κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, αφού η δικαιολογία αφορά στη δημόσια υγεία.

Με την ευκαιρία, μπήκαν και οι κάμερες και μας έδειξαν το εσωτερικά ανακαινισμένο – από την σύζυγό του Μαρέβα – Μέγαρο Μαξίμου.

Υ.Γ. Ο απόλυτος διασυρμός Μητσοτάκη στο διαδίκτυο για τα 150 ευρώ στους νέους για το εμβόλιο.

Δεν είδαν με καλό μάτι όπως φαίνεται από τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις στα social media οι περισσότεροι την απόφαση Μητσοτάκη να δώσει δώρο-κάρτα 150 ευρώ στους νέους για να εμβολιαστούν.

Πέρα από τις αρνητικές αντιδράσεις υπήρξαν και παρά πολλές χιουμοριστικές και αστείες, αν και το γέλιο που πρόσφερε το βίντεο με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη ήταν ανεπανάληπτο.

Δείτε τις διάφορες  αρνητικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο για τα 150 ευρώ στους νέους για το εμβόλιο ΕΔΩ…….

Υ.Γ.1. Kεραυνοί από την Αθηνά Λινού: «Επικίνδυνο ιατρικά το δέλεαρ των 150 ευρώ στους νέους».

Σύμφωνα με την Αθηνά Λινού «είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα μετά την πρώτη δόση και μάλιστα σε 24 ώρες από την πρώτη δόση» δήλωσε μιλώντας στον Alpha 9,89.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ υπενθυμίζει ότι η πρώτη δόση του εμβολίου δεν προστατεύει από την μετάλλαξη Δέλτα:

«Εμένα αυτή η εξαγγελία με έκανε να ανησυχήσω ιδιαίτερα – δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή κίνηση. Ξέρουμε ότι η πρώτη δόση δεν καλύπτει και δεν καλύπτει καθόλου το variant Δέλτα, ελάχιστα, επομένως είναι πολύ επικίνδυνο ιατρικά. Επομένως, αν προκριθεί μια τέτοια κίνηση να είναι 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση»…τόνισε.

Επιπλέον, η ίδια απαντώντας στην ερώτηση για το αν η Επιτροπή των Ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» για το «Freedom Pass» στους νέους, η κα. Λινού είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση δεν συμβουλεύτηκε την Επιτροπή:

«Προφανώς δεν τους συμβουλεύτηκαν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας απλός γιατρός που διαβάζει στοιχειωδώς τη διεθνή βιβλιογραφία θα συμβούλευε και θα συμφωνούσε με κάτι τέτοιο. Όλες οι μελέτες λένε ότι είναι γύρω στο 30% η προστασία στο συγκεκριμένο στέλεχος που μας απασχολεί τώρα, το Δέλτα.  Η πλειονότητα είναι υποψήφιοι να κολλήσουν και να κολλήσουν σοβαρά»…δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι επικίνδυνο οι νέοι να ενθαρρύνονται να κινηθούν και να κάνουν δραστηριότητες πριν περάσουν 15 μέρες από την δεύτερη δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here