ΔΩΣΕ μου και μένα μπάρμπα!…της Ντάμας.

0
279

Το ποσό των 6,65 δις ευρώ βγήκε από τα δημόσια ταμεία για απευθείας αναθέσεις και κλειστές διαδικασίες από την 1/1/2020 έως τις 31/10/21, ελέω κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε την πανδημία…ευκαιρία και μοίρασε δημόσιο χρήμα με απευθείας αναθέσεις και διαδικασίες κλειστού τύπου, δηλαδή με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση.

Ναι, και μένα πολύ δημοκρατικό κι αξιοκρατικό μου φαίνεται, όπως άλλωστε με ότι καταπιάνεται η κυβερνησάρα μας. Τι όχι;

*** Το συνολικό ποσό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο σε ποιους δόθηκαν αυτά τα χρήματα και πώς δόθηκαν. Γιατί αν δόθηκαν σε εταιρείες η σύσταση των οποίων έγινε δύο μέρες πριν την απευθείας ανάθεση, όπως έκανε η Σοφία Νικολάου, ναι, υπάρχει ζήτημα.

Αν πάλι δόθηκαν τα χρήματα σε συγγενείς και φίλους, επίσης υπάρχει ένα ζήτημα. Αν δόθηκαν σε τιμές υψηλότερες του μέσου όρου, ναι και εδώ υπάρχει ζήτημα. Γιατί πολύ απλά μιλάμε για τα δικά μου και τα δικά σου χρήματα, όχι αυτά που κληρονόμησε ο Κυριάκος.

*** Οι απευθείας αναθέσεις που είδαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας δικαιολογεί, αναμφίβολα, την περαιτέρω διερεύνηση. Έδωσαν διαγωνισμό για μάσκες σε εταιρεία με εποχικά είδη, με αμορτισέρ, με πυροσβεστήρες, σε βιοτεχνία παπουτσιών, παντοπωλείο, ακόμα και σε χασάπικο.

Κι αυτά έγιναν γνωστά μόνο από μερικούς χρήστες στο twitter. Σκέψου τι μπορεί να δουν τα ματάκια μας αν γίνει ενδελεχή έρευνα, σελίδα σελίδα. Ας κάτσουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ που φιλοσοφούν με τις ώρες για σημασία της Αριστεράς στην ανθρωπότητα να τις ξεψαχνίσουν μία προς μία. Όχι λαβράκια, αλλά καρχαρίες ολόκληρους θα βγάλουν.

*** Και ενώ υπάρχει ένα θέμα σαν κι αυτό, έχεις τον Τσακαλώτο να λέει το μακρύ του και κοντό του, λέγοντας ευφυολογήματα και διάφορα για τον Τσίπρα. Ο Ευκλείδης θεώρησε ότι τώρα που ο Κυριάκος είναι με την πλάτη στον τοίχο για πολλά και διάφορα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσει εσωκομματικό ζήτημα και να δώσει τροφή στα συστημικά ΜΜΕ ν’ ασχοληθούν με το θέμα και να περάσουν από την «άμυνα» στην «επίθεση». Στην Πειραιώς πάντως πανηγυρίζουν…

*** «Αν δεν υπήρχε Αριστερά στην Ελλάδα θα είχαμε φτηνό ρεύμα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνοντας άφωνο ακόμα και τον Αυτιά. Αν δεν υπήρχε Νέα Δημοκρατία δεν μας είπε τι θα γινόταν, αλλά τα ξέρετε…

*** O Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σήμερα, στις 12:00, συνέντευξη στον Αντώνη Πανούτσο που ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία και πλέον είναι μετακλητός υπάλληλος-σύμβουλος στην ΕΡΤ. Στον Sport FM του Αλαφούζου, βεβαίως, βεβαίως. Και εσείς μου θέτε να πει «ναι» σε debate με τον Τσίπρα.

*** Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν κατά της οπαδικής βίας. Πρέπει να ήταν η δέκατη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο τα τελευταία 15 χρόνια. Και ποτέ τίποτα δεν άλλαξε. Γιατί; Διότι κάποιοι απλά δεν θέλουν ν’ αλλάξει.

*** Ο Μπογδάνος αποκάλυψε ότι ούτε ο Δημήτρης Οικονόμου δεν μπορεί πλέον να τον καλέσει. «12 χρόνια στα ΜΜΕ αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ είχα κοπεί, αλλά υπήρχαν χαραμάδες», έγραψε μεταξύ άλλων. Βέβαια, μέχρι να διαγραφεί από τη ΝΔ ήταν όλα καλά…

*** Βουλευτές της ΝΔ βρέθηκαν απέναντι στον Κώστα Σκρέκα Σκρέκα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής με αφορμή το αυξημένο κόστος της τιμής του ρεύματος, με τον Χρήστο Κέλλα να τον χαρακτηρίζει μάλιστα ως ακριβοθώρητο. Θα δούμε κι άλλα επεισόδια. Να το ξέρετε…

*** Δεν μπορώ να πω ούτε μισή κουβέντα για την υπόθεση των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Ειλικρινά, θα κρατήσω την αναπνοή μου και θα περιμένω τις εξελίξεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here