«Δύναμη Ελπίδας»: Τα προβλήματα θέλουν συμμετοχική διοίκηση!

0
296

Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης με τους συνεργάτες του παρουσίασε το έργο του Δήμου Κηφισιάς για την περίοδο 2011-2014.

Ο συνδυασμός «Δύναμη Ελπίδας» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, σχετικά με την εν λόγω παρουσίαση του κ. Χιωτάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή διοίκηση τα δώδεκα χρόνια που ήταν στο Δήμο έδειξε τι μπορούσε να κάνει και σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε το έργο της με «Μακέτες-ΕΣΠΑ» καθώς για το 2013 η απορροφητικότητα ήταν μόνο 25% σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης (Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ, πληρωμές εντός 2013 μόνο 9.800.682 ευρώ επί των συμβάσεων). Οι πολίτες έχουν λόγο να την εμπιστευτούν για άλλα πέντε χρόνια;

Τα προβλήματα του Δήμου μας εξακολουθούν να υπάρχουν και θέλουν άμεση αντιμετώπιση. Ελλιπής ηλεκτροφωτισμός, συνεχείς αδειοδοτήσεις και χρήσεις που υποβαθμίζουν τις κατοικίες και αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της πόλης, κυκλοφοριακά προβλήματα σε ορισμένες συνοικίες και έλλειψη χώρων στάθμευσης, καθυστερήσεις ακόμη και αδιαφορία στην διεκπεραίωση αιτημάτων των δημοτών.

Τα προβλήματα του Δήμου μας θέλουν συμμετοχική διοίκηση. Σε πολλές περιπτώσεις τα κοινοτικά συμβούλια ειδικά της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης περιθωριοποιούνται . Οι πολίτες νιώθουν ξεκομμένοι από τον Δήμο τους, αισθάνονται πως δεν έγινε τίποτα στην περιοχή τους. Η ομαλή συνένωση σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» είναι μόνο στα χαρτιά.

Τα προβλήματα του Δήμου μπορούν να αντιμετωπιστούν με νέα διοίκηση, χωρίς κομματικές ταυτότητες ή συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Μάλιστα είναι αδύνατον να κρυφτούν κάποιες στιγμές οι στενές σχέσεις με το κόμμα. Αυτό αποδείχθηκε και κατά την εκδήλωση παρουσίασης του έργου της υπάρχουσας δημοτικής αρχής».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here