Εγκαίνια στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

0
303

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 το θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης εγκαινιάζεται ξανά, με ένα γκαλά όπερας και δύο καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, την Τσέλια Κοστέα και το Δημήτρη Πλατανιά συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που θα διευθύνει ο Βασίλης Χριστόπουλος.

Είσοδος: 15 και 30 ευρώ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΛΗ ΕΠΚΑ, του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, του Δήμου Μεσσήνης, του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών. 

Το αναστηλωμένο αρχαίο θέατρο θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί 1.500 θεατές, συντελώντας έτσι στην τουριστική αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μεσσήνης.

Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στήριξε με δωρεά του τις εργασίες αποκατάστασης-αναστήλωσης του θεάτρου της αρχαίας Μεσσήνης, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση των μελετών, αλλά και την εκπόνηση του συνόλου των εργασιών που διεξήγαγε η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Παράλληλα με τη συνέχιση του κοινωφελούς έργου του στην Ελλάδα και παγκοσμίως, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2012 τη διάθεση επιπλέον €100 εκατομμυρίων, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των δυσμενών συνεπειών της εντεινόμενης κρίσης στην Ελλάδα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here