Εγκαταλείπει η Μαρία Μποτονάκη τον Γιάνη Βαρουφάκη-Σε κρίση το κόμμα Βαρουφάκη.

0
335

Παραιτήθηκε από το ΜέΡΑ25 η Μαρία Μποτονάκη, αναπληρωματική βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τον Βαρουφάκη και καταγγέλλοντάς τον ότι «στήνει συνέδρια-παρωδίες και θολώνει τα νερά με τους meta-νεολογισμούς του».

Την παραίτησή της έκανε γνωστή με άρθρο της στην εφημερίδα Αυγή, κάνοντας αυτοκριτική και δηλώνοντας ότι:

«Βάλαμε ένα συστημικό κόμμα στην Βουλή, που αποτελεί σπουδαίο δεκανίκι των πολιτικών εξευτελισμού των πολιτών αυτής της χώρας».

Στο άρθρο της αναφέρει:

«Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή που κάνει προγραφές, περνώντας τους εθελοντές του από πειθαρχικά συμβούλια, αν τολμήσουν να υποστηρίξουν, εντός των οργάνων πάντα, μια διαφορετική άποψη από αυτήν που είναι επιφορτισμένοι οι μετακλητοί υπάλληλοι να επιβάλλουν.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που λοιδορεί έντιμους συνοδοιπόρους, με τεράστια κοινωνική προσφορά και καταξίωση, προφανώς γιατί δεν συμμερίζεται την φιλοσοφία:

«Διαφωνώ μ’ αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ, μέχρι θανάτου, το δικαίωμά σου να το λες».

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή που επιτίθεται σαν απολιθωμένος κανίβαλος στους εθελοντές του με τρόπο που άπτεται της προσβολής της προσωπικότητας, όπως αυτή περιγράφεται στα άρθρα 57, 59, 914, 932 Α.Κ. και 361, 362, 363, 367 Π.Κ.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που επέβαλε τον εξοστρακισμό και την φίμωση ως το βήμα που πορευόμαστε.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που διοικείται από τον ετσιθελισμό των διορισμένων, που έχουν καταντήσει μια τεράστια μάστιγα διαλύοντας κάθε τομέα και κάθε δημοκρατική διαδικασία.

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που δεν τιμά τους ίδιους του νόμους, ξεχνώντας ότι η Βουλή είναι το ανώτατο Νομοθετικό Σώμα της χώρας και εξακολουθεί να προτείνει την κατάργηση των Ενδίκων Μέσων!

Βάλαμε ένα κόμμα στην Βουλή, που ισχυρίζεται ότι τα Ένδικα Μέσα, για τα οποία έχει χυθεί αίμα, πρέπει να καταργηθούν, ότι δεν πρέπει να υπάρχει δευτεροβάθμια Δικαιοσύνη ακυρώνοντας κάθε στοιχειώδη σχέση των Ενδίκων Μέσων με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Μάλιστα κατηγορεί το κόμμα ότι προσέφυγε στο ΣτΕ για την πορεία του Πολυτεχνείου, μεσούσης της πανδημίας, όταν σύσσωμος ο τομέας Δικαιοσύνης ήταν αντίθετος. Και αυτό γιατί ήταν αναμενόμενη η απόρριψη της προσφυγής. Με την επιμονή, όπως αναφέρει η κ. Μποτονάκη, φορτώθηκε μια κινηματική ήττα στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα.

Επίσης κατηγορεί το ΜέΡΑ25 ότι «οι προτάσεις του για τα κόκκινα δάνεια συναγωνίζονται σε αναλγησία τις προτάσεις της Ν.Δ. Εν τω μεταξύ, οι πλειστηριασμοί της α’ κατοικίας αποτελούν τη νέα κανονικότητα». Και ότι αλλάζει συνεχώς τις θέσεις του για τόσο επίμαχα θέματα, που ταλανίζουν την κοινωνία, με γνώμονα τα ψηφαλάκια.

Και συνεχίζει στο άρθρο της:

«Βάλαμε ένα συστημικό κόμμα στην Βουλή, που αποτελεί σπουδαίο δεκανίκι των πολιτικών εξευτελισμού των πολιτών αυτής της χώρας. Η διαρροή των μελών από το ΜέΡΑ25 είναι αθρόα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι γίνονται νέες εγγραφές στα μητρώα των επαγγελματιών δικαιωματιστών. Δεν είναι αλήθεια! Η μόνη αλήθεια είναι ότι το ΜέΡΑ25 απέχει παρασάγγας εκατό από την Ελληνική κοινωνία, από τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και κάθε δημοκρατική διαδικασία. Στήνει συνέδρια-παρωδίες και θολώνει τα νερά με τους meta-νεολογισμούς του.

Αυτοί αποτελούν μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους αποχωρώ από τις γραμμές του, παραμένοντας πάντα ενεργή στους καθημερινούς κοινωνικούς αγώνες για κοινωνική Δικαιοσύνη και Δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here