Εθνική Μειοδοσία: Μητσοτάκης και Χατζηδάκης κλείνουν την ΔΕΗ και θα εισάγουμε πανάκριβο ρεύμα από «γειτονικές χώρες».

0
845

Με αντάλλαγμα συνεκμετάλλευση;

Ο λιγνίτης και μάλιστα ο Ελληνικός είναι πρακτικά δωρεάν αφού το Ελληνικό υπέδαφος είναι πλούσιο σε κοιτάσματα, δεν το εισάγουμε, η ΔΕΗ το παράγει μόνη της και δεν εξαρτόμαστε από κανέναν και παράγει ρεύμα 24 ώρες το 7 ημέρες την εβδομάδα. Μόνο το υδροηλεκτρικά φράγματα είναι φθηνότερα.

Όλα τα άλλα είναι πανάκριβα, όπως ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, δεν παράγουν ρεύμα όλο το 24ωρο, όπως ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και τα υπόλοιπα τα εισάγουμε, οπότε εξαρτόμαστε από αυτούς που ελέγχουν τους αγωγούς και την παραγωγή, όπως αέριο και πετρέλαιο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν για να κάνει την χώρα του ανεξάρτητη από την Ενέργεια, ετοιμάζει με την Ρωσία πυρηνικούς σταθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει 12 μονάδες λιγνίτη της ΔΕΗ, διώχνει 5.000 εργαζόμενους έτσι ώστε όταν θα καταλάβουμε την μειοδοσία να μην υπάρχει τεχνογνωσία να κάνουμε εξόρυξη και παραγωγή.

Από την στιγμή που θα κλείσει ένα ορυχείο λιγνίτη χρειάζεται 10 χρόνια για να επαναλειτουργήσει. Άρα ξεχάστε το.

Όταν λοιπόν η Ελλάδα δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ρεύμα, μαντέψτε από που θα εισάγει!

Οι Ευρωπαίοι πάλι, δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν έχουν λιγνίτη, οι Γάλλοι έχουν πυρηνικά εργοστάσια, η Γερμανία που κλείνει τα πυρηνικά εργοστάσια θα εισάγει λιγνίτη από το Κόσοβο (και από τα κορόιδα της Ελλάδας που ψήφισαν Μητσοτάκη;)

Μια χώρα που δεν έχει ενεργειακή ανεξαρτησία είναι μπανανία. Αν η Ευρώπη σου κόψει το φυσικό αέριο θα γίνει black out, αν η Τουρκία, ακόμη και η Βουλγαρία κατεβάσει τους διακόπτες θα ζείτε με λάμπες πετρελαίου, αν υπάρχει πετρέλαιο.

Πηγή olympia.gr

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ-1: Κύριοι Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠΟΨΗ την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, του Έλληνα Επιχειρηματία του εξωτερικού κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, για την δυνατότητα συμφέρουσας μετατροπής των λιγνιτών της ΔΕΗ  σε πετρέλαιο, με τη μέθοδο «Fischer-Tropsch» της Νέας Ζηλανδίας;;

Σύμφωνα με την ανάλυση του,  χρησιμοποιώντας την μέθοδο της Νέας Ζηλανδίας, οι 3347 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη της ΔΕΗ μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ντίζελ, με λιανική πώληση του στην Ελλάδα περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ-2: Δείτε την επεξήγηση της μεθόδου μετατροπής του λιγνίτη  σε υγρό καύσιμο «Fischer-Tropsch» πατώντας ΕΔΩ…….

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here