Εθνική Ντροπή: Οι Αλβανοί καταδίκασαν τον Μπελέρη!

0
186

ΣΟΚ και Οργή προκαλεί η απόφαση των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών να καταδικάσουν τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας με στημένο κατηγορητήριο!

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για εκλογική διαφθορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 κατέρρευσαν, με τον βασικό μάρτυρα στον οποίο βασίστηκε η δίωξη να μην εμφανίζεται ενώπιων της δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα υπήρχαν καταγγελίες ότι χρηματίστηκε από την αλβανική αστυνομία, το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Φρέντι Μπελέρη και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση.

Στον δεύτερο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1,5 έτους με αναστολή και περιοριστικούς όρους.

Απευθυνόμενος στου δικαστές, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε:

«Σήμερα θα πρέπει να πείτε όχι στην πίεση της εξουσίας, όχι στην τιμωρία χωρίς στοιχεία, όχι στις διακρίσεις, να πείτε όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό, να πείτε ναι στη διάκριση των εξουσιών, να πείτε ναι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να πείτε ναι στην ισότητα ενώπιον του νόμου».

Ο δήμαρχος Χειμάρρας χαρακτήρισε πολιτική την δίωξή του, την ώρα μάλιστα που οι Έλληνες ομογενείς καταγγέλλουν καταπάτηση των περιουσιών τους στην περιοχή, από εκλεκτούς του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα:

«Θέλω να σας πω με πλήρη βεβαιότητα ότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και μέχρι σήμερα, είναι και παραμένει ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα.

Η απόφαση για την σύλληψή μου ελήφθη την Τετάρτη, 10.05.2023, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου συμμετείχαν αρχηγοί από όλα τα αστυνομικά τμήματα.

Αυτήν ακριβώς την απόφαση ήρθε να νομιμοποιήσει η πρόταση των εισαγγελέων. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο, το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας που με εξέλεξαν δήμαρχο»…είπε κατά την απολογία του.

Υ.Γ. Ντροπή σας! Κατάπτυστη Aνακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον Φρέντι Μπελέρη!

«Η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος» αναφέρει μεταξύ άλλων το «Ελληνικό» Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του για την Πραξικοπηματική φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Πρόκειται για μία ανακοίνωση-Εθνική Ντροπή που αποκαλύπτει την συμπαιγνία Μητσοτάκη-Ράμα για τον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Μία ανακοίνωση που θα γραφτεί στην ιστορία δίπλα στις φράσεις του εφιάλτη και του Πήλιου Γούση.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος οφείλει να αποφασίσει εάν θέλει τον αφανισμό του Ελληνισμού ή την σωτηρία του. Τέρμα τα αστεία. Μετά τον ελληνισμό της Ουκρανίας, ο αφανισμός των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, είναι προ των πυλών με ευθύνη Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών:

«Η σημερινή καταδικαστική απόφαση αλβανικού δικαστηρίου σε βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη εντείνει τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με την αντικειμενικότητα της διαδικασίας.

Και τούτο λόγω κλονισμού του τεκμηρίου αθωότητας εξαιτίας έξωθεν δηλώσεων και πράξεων που συνηγορούσαν υπέρ της καταδίκης και δεδομένου ότι η τελική ποινή είναι προφανώς δυσανάλογη σε σχέση με την έκταση του φερόμενου αδικήματος.

Η δε επιμέτρηση της ποινής, ώστε να μην αποφυλακιστεί, εμποδίζει τον εκλεγμένο δήμαρχο να αναλάβει, έστω σήμερα, τα καθήκοντά του και διατηρεί στη δημαρχία τον ηττηθέντα υποψήφιο, παρά τη ρητή προ μηνών δικαστική απόφαση που επέβαλε την άμεση απομάκρυνσή του.

Η επιλεκτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και η προεξόφληση δικαστικών κρίσεων δεν συνάδει με τις αρχές του κράτους δικαίου. Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση και προσβλέπει σε μια δίκαιη και αντικειμενική κρίση στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here