Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για την επικίνδυνη κατάσταση της;

0
1086

Την στιγμή που η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη το έργο των εντάσεων και της προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, προβάλλοντας επεκτατικές αξιώσεις και υποστηρίζοντας το ψευδοκράτος στην διεκδίκηση μεριδίου από τα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ, η Κύπρος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, την Εθνική Φρουρά, σε τραγική κατάσταση.

Συναγερμός στην Κύπρο, αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες της χώρας που προορίζονται για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. 

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, εξετάστηκε χθες ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας που αφορά στο κεφάλαιο της Αμυντικής Θωράκισης για το έτος 2019, ο οποίος προβλέπει κονδύλι μόλις €51,8 εκατ.

Κατά τη δεκαετία του 1990 που η Εθνική Φρουρά αγόραζε οπλικά συστήματα, τα κονδύλια για την Αμυντική Θωράκιση πλησίαζαν τα €300 εκατ. ετησίως.

Η θέση των βουλευτών, τουλάχιστον της πλειοψηφίας της Επιτροπής Άμυνας όπως εκφράστηκε στην εν λόγω συνεδρία, είναι ότι οι περικοπές των κονδυλίων που προορίζονται για την Άμυνα αναπόφευκτα επηρεάζουν τη μαχητική ικανότητα και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Εθνικής Φρουράς.

Υποδεικνύοντας στον Υπουργό Άμυνας ότι δεν πρέπει να αφεθεί το στράτευμα στα απολύτως απαραίτητα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να συνεχίσει να εκπαιδεύεται, να εξοπλίζεται και να αναβαθμίζεται.

Μόνο έτσι, υπέδειξαν, η Εθνική Φρουρά θα μπορεί να αποτελεί μια σοβαρή δύναμη αποτροπής κινδύνων και απειλών.

Η συνέχεια ΕΔΩ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here