Εκδήλωση του Συλλόγου Μουσικής Κηφισιάς στις 28/06/2014.

0
222

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στις 9 το βράδυ, στον φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά Βόλου, δύο σπουδαίοι μουσικοί, ο μαέστρος και πιανίστας Μίλτος Λογιάδης και ο δεξιοτέχνης του ακορντεόν Χρήστος Ζερμπίνος μοιράζονται με το κοινό αγαπημένες μελωδίες – δημοτικά τραγούδια στο α’ μέρος και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι στο β’ – σε δική τους εμπνευσμένη, ευαίσθητη διασκευή.

Ο Μίκης Θεοδωράκης, αναφερόμενος στην «απαράμιλλη μουσικότητα» που διακρίνει τους δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές, χαρακτήρισε τη σύμπραξή τους ως «μια μαγική γέφυρα που συνδέει το δημοτικό τραγούδι με το σύγχρονο των δεκαετιών ’50 και ’60» και προσθέτει: 

«Η Ποίηση και η Μουσική είναι η πιο στερεή και αληθινή ραχοκοκαλιά ενός λαού……Η προσπάθεια αυτή βοηθά να ξαναγυρίσουμε τόσο στις ρίζες της εθνικής μας μουσικής, όσο και στο ίδιο το δέντρο που το πότισαν και το γιγάντωσαν τόσοι και τόσοι άξιοι Έλληνες δημιουργοί και ερμηνευτές».

Για την απόδοση των έργων του Μάνου Χατζιδάκι, ο Γιώργος Β. Μονεμβασίτης γράφει, αφού μας υπενθυμίσει την «ανενδοίαστη αποδοχή, εκ μέρους του Χατζιδάκι, της αναδημιουργίας των μουσικών έργων, δικών του ή άλλων»:

«Οι δύο μουσικοί εστιάζουν, με αιθέριο και αβίαστο τρόπο, στην ουσία και τον μελωδικό παλμό των πρωτότυπων…..Όσοι έχουν αγαπήσει τον Μάνο Χατζιδάκι ή / και τη μουσική του είναι σίγουρο ότι θα αγαπήσουν τους ήχους που μας προσφέρουν ο Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης, φιλτραρισμένους με αγάπη, γνώση, σεβασμό και ευαισθησία».

Με τη βραδιά αυτή της 28ης Ιουνίου 2014, το Ίδρυμα Ν. και Ε. Πορφυρογένη κλείνει τον ανοιξιάτικο κύκλο εκδηλώσεων, με τις ευχές στους φίλους του για ένα καλό καλοκαίρι και την υπόσχεση για καινούργιες ποικίλες συναντήσεις από το Σεπτέμβρη.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here