ΕΚΡΗΞΗ ΤΣΙΠΡΑ περίπου μια βδομάδα μετά τις εκλογές: Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν.

0
443

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η ΝΔ σημείωσε μια εκλογική νίκη και πως όμως, «σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης εναντίον μας, αλλά και συντριπτικής παράστασης ήττας από τις ευρωεκλογές», ο λαός έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ «μια δύναμη ισχυρή, μεγάλη, ώστε να είμαστε σήμερα σε θέση όχι μόνο να δυσκολέψουμε, αλλά και να ματαιώσουμε αντιλαϊκά σχέδια».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι:

«Σήμερα η Ελλάδα είναι έξω από τα μνημόνια, χωρίς την τρόικα πάνω από τα κεφάλια των Υπουργών, με 37 δις στα ταμεία του κράτους, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 9 συνεχόμενα τρίμηνα, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού, με κύρος και αξιοπιστία σε διεθνές επίπεδο».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως τα πρώτα δείγματα γραφής της είναι εξαιρετικά δυσοίωνα.

«Υποσχέθηκε ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, έφτιαξε ένα σχήμα με 51 μέλη, με τους βασικούς Υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, με μόλις 5 γυναίκες, με τους ανθρώπους του ΣΕΒ και μεγάλων ομίλων σε θέσεις κλειδιά» υπογράμμισε.

«Είδαμε τον άνθρωπο του ΣΕΒ σε ρόλο συντονιστή των υπουργών», «τον εκπρόσωπο της Λάμδα, στις διαπραγματεύσεις με το Δημόσιο για το Ελληνικό, να αλλάζει στολή από τον κ. Μητσοτάκη, και να γίνεται εκπρόσωπος του Δημοσίου, απέναντι στην εταιρεία του…Τα μεγάλα συμφέροντα αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους ενδιαφέρουν», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Είδαμε την υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις αρμοδιότητες του οποίου εντάχθηκαν οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και οι φυλακές. Είδαμε πως αντιλαμβάνονται το θεσμό της Δικαιοσύνης όλοι όσοι δεν είχαν σταματήσει στιγμή να κραυγάζουν για παρεμβάσεις.

Είδαμε και το πρωτοφανές, από τη μεταπολίτευση και μετά, ο Πρωθυπουργός να αναλαμβάνει όχι μόνο την ΕΥΠ, αλλά και την ΕΡΤ και το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα που σπεύδουν να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, οι ίδιοι εφαρμόζουν όλα εκείνα για τα οποία κατηγορούν τον Μαδούρο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για υπερσυγκέντρωση αυταρχισμού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα κατηγόρησε για «υποκρισία» τη ΝΔ:

«Αρνήθηκαν το συναινετικό ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης και τώρα έρχονται να ακυρώσουν μια καθόλα νόμιμη και σύμφωνη με τη Συνταγματική τάξη επιλογή για την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Είπε ότι η πρώην Πρόεδρος του ΑΠ ήταν «αδιανόητο» να έχει θέση νομικού συμβούλου στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σχολίασε πως όμως τώρα «ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου όμως, έξι μέρες μετά τη λήξη των καθηκόντων του, δεν αποτελεί κανένα ζήτημα να αλλάζει γραφείο και να γίνεται υπουργός».

Μίλησε για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που, όπως είπε, είναι εξηγήσιμη:

«Με τόσες ποινικές υποθέσεις ανοιχτές για νυν υπουργούς, αλλά και για κορυφαίους σπόνσορες της νέας κυβέρνησης, είναι φανερό ποιος είναι ο στόχος».

Πηγή: enikos.gr

Υ.Γ. Τεχνοκρατικές επιλογές ή επιλογές διαπλοκής;

Είναι ανήθικο και ποινικά κολάσιμο να χρηματίζεται  υπουργός για να εξυπηρετήσει κάποιον επιχειρηματία αλλά είναι αποδεκτό να γίνεται ο έμμισθος του επιχειρηματία υπουργός;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here