ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δικαίωση Γιώργου Θωμάκου!

0
217

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο εκδότης της εφημερίδας «Μαϊμού της Κηφισιάς» Αριστείδης Ξηντάρας!!

Συζητήθηκε, την Δευτέρα 19/09/2016. μετά από 5 αναβολές στο 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η μήνυση της συκοφαντικής δυσφήμισης που κατετέθη από τον Γιώργο Θωμάκο πριν από τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (24 Μαίου 2014) κατά του εκδότη της εφημερίδας «Μαϊμού της Κηφισιάς» του Αριστείδη Ξηντάρα.

Παρουσιάστηκε ο κατηγορούμενος με μάρτυρα υπεράσπισης τον πρώην Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Βασίλη Βάρσο και μάρτυρες κατηγορίας τον επιχειρηματία κ. Νικόλαο Γιαβρίδη και τον δικηγόρο κ. Μαρίνο Παπαδόπουλο. 

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο, παρόλον που αυτός στο παρελθόν διαμέσου της εφημερίδας «Μαϊμού της Κηφισιάς» εχει αποκαλέσει τον Βασίλη Βάρσο «πολιτικό γυρολόγο»!!

Θυμίζουμε ότι ήταν το φύλλο όπου πλημμύρισε την Κηφισιά με σκοπό την σπίλωση του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου. 

Μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη για δυσφήμιση δια του Τύπου.

Η ποινή επεβλήθη κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του Προέδρου του δικαστηρίου ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο μεγαλύτερη ποινή. Καταπέλτης κατά του κατηγορουμένου ήταν ο Εισαγγελέας της έδρας.

Σημειώνουμε ότι στο τέλος της απολογίας του ο κατηγορούμενος θυμήθηκε μετά από 2,5 χρόνια να ζητήσει συγνώμη για το επίμαχο φύλλο της εφημερίδας, στρεφόμενος προς το Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος επίσης δήλωσε στο δικαστήριο ότι τάχθηκε πρεκλογικά με τον ανθυποψήφιο του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, δηλαδή τον επικεφαλής της παράταξης «Σίγουρα Βήματα»!

Να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος είχε ζητήσει από την αντιπολίτευση τόσο ιδιωτικά όσο και δημόσια να καταδικάσει τον κιτρινισμό και το συγκεκριμένο δημοσίευμα….κάτι που δεν έγινε!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here