ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντιστράτηγος εν αποστρατεία Πενταράς: Η πτώση πυραύλου S200 το επικρατέστερο σενάριο για την έκρηξη.

0
1055

Το πιθανότερο σενάριο η έκρηξη και η πυρκαγιά στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο να οφείλεται σε πτώση αντιαεροπορικού πυραύλου, εξέφρασε ο Αντιστράτηγος Εν αποστρατεία κ. Αντρεάς Πεντραράς.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, Πρωινή Ενημέρωση ανέφερε ότι ο πύραυλος πιθανόν εξετράπη από βομβαρδισμούς στην περιοχή Χομς της Συρίας, στην οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη αεροπορική επίθεση του Ισραήλ κατά ιρανικών στόχων.

«Πιθανότατο σενάριο είναι αυτό, όλες οι ενδείξεις εκεί οδηγούν γιατί εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη βομβαρδισμός από το Ισραήλ»

Ο κύριος Πενταράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για πύραυλο τύπου S-200, καθώς πρόκειται για οπλικό σύστημα που διαθέτει ο συριακός στρατός. Όπως εξήγησε το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960 και είναι παλιό, σε σύγκριση με το επόμενο σύστημα S-400.

«Τέτοιος πύραυλος, έχει σύστημα αυτοκαταστροφής, προφανώς κάτι δεν λειτούργησε σωστά»

Ο κύριος Πενταράς είπε ότι η απόσταση Χομς-Πενταδάκτυλος, είναι στο βεληνεκές του πυραύλου, ενώ η απόσταση Συρίας-Κύπρου είναι 120 χιλιόμετρα.

«Άγνωστο εάν το ίχνος του μπορεί να ανιχνευτεί από τα ραντάρ της ΕΦ, εμείς δεν έχουμε πολεμική σύρραξη για να ήταν σε ετοιμότητα τα ραντάρ μας»

Ο κύριος Πενταράς είπε ότι τέτοιος πύραυλος διαθέτει αρκετά κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ στην «κεφαλή» του και εξέφρασε την άποψη ότι εάν έπεφτε σε κατοικημένη περιοχή, σίγουρα θα είχαμε θύματα.

Υ.Γ. MIDDLE EAST: Stray Russian S-200 missile fired from Syria hits Cyprus.

Υ.Γ.1. Τι μαρτυρούν οι εικόνες για την έκρηξη στον Πενταδάκτυλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here