ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Ερντογάν στέλνει στρατεύματα στην Λιβύη και ξεκινά ερευνητικές γεωτρήσεις.

0
436

Η Τουρκία προχωρά στην αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η ανακοίνωση Ερντογάν για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη έρχεται μετά τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα στον νότο, συμπεριλαμβανόμενης της Λιβύης.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε επίσης ότι θα προχωρήσει το 2020 στη χορήγηση αδειών για ερευνητικές δραστηριότητες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο επικαλούμενος τη συμφωνία με τη Λιβύη και συγκεκριμένα το μνημόνιο μεταξύ των δύο χωρών για τη χάραξη θαλάσσιων ζωνών. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis θα ξεκινήσει σεισμικές έρευνες.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή του ομιλία, ο Ερντογάν εξέπεμψε μήνυμα ανύψωσης της Τουρκίας για το 2020, σημειώνοντας ότι η χώρα θα προστατεύσει τα δικαιώματά της, ειδικά στη Μεσόγειο.

«Μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής, των εξαγωγών και του ποσοστού απασχόλησης και προστασίας των δικαιωμάτων μας στο διεθνές μέτωπο, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, ανοίγουμε τις πόρτες μιας νέας περιόδου ανόδου», δήλωσε ο Ερντογάν.

Υ.Γ. Πρόκειται για μία εξέλιξη καταστροφική για την Ελλάδα εάν υλοποιηθεί. Πλέον η διάσκεψη του Βερολίνου παίρνει υπαρξιακές διαστάσεις για την εθνική μας κυριαρχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here