ΕΚΤΑΚΤΟ: Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με δέσμευση ολόκληρων περιοχών στο Αιγαίο ενώ ο Νταβούτογλου ήρθε στην Αθήνα!

0
248

Στην δέσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου στις «καυτές» ζώνες των οποίων τον έλεγχο διεκδικεί η Τουρκία, προχώρησε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο λίγο πριν την αναχώρηση του Τούρκου πρωθυπουργού Α. Νταβούτογλου για το – πραγματικά κωμικό αν δεν ήταν τραγικό – «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας»!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πήγες από το ΓΕΕΘΑ στο defencenet.gr με σχετικές NAVTΕΧ δεσμεύθηκαν θαλάσσιες περιοχές στον Βορρά στον Κόλπο Ξηρού, βορείως της Λήμνου και κοντά στα παράλια της Θράκης, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο γύρω από την Μεγίστη και το ομώνυμο του νησιού (Ρω, Στρογγύλη) κι τα τουρκικά σκάφη κυριολεκτικά «γλύφουν» τα βράχια του νησιού, ενώ είχαμε και 23 παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας στο πλαίσιο αυτών των ασκήσεων!

Όπως αναφέρουν οι πηγές του ΓΕΕΘΑ αυτή την στιγμή διψήφιος αριθμό μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, μετέχουν στις ασκήσεις αυτές.

Είναι η πρώτη φορά που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο προχωρά στην δέσμευση μεγάλων περιοχών και στην διενέργεια ασκήσεων διαρκούντος του «Συμβουλίου Συνεργασίας», κάτι που καταδεικνύει που ακριβώς «γράφουν» την ελληνοτουρκική συνεργασία στην Άγκυρα!!

{videobox}BOl3yd1afDw#t=37{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here