ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρή εμπλοκή μαχητικών βόρεια της νήσου Λέσβου!

0
191

Σκληραίνει η κόντρα στο Αιγαίο και όποιος έχει σκοπό να το διακινδυνεύσει μάλλον πρέπει να το σκεφτεί σοβαρότερα!

Τούρκικος σχηματισμός αποτελούμενος από έξι (6) μαχητικά πέταξε στις 19/12/2014 βορειανατολικά της νήσου Λέσβου και εντός του FIR Αθηνών! Αποτέλεσμα το ΑΤΑ να απογειώσει τα Μαχητικά της Ετοιμότητας που κυνήγησαν τα Τούρκικα!

Από τα έξι μαχητικά το ένα Ζεύγος που ήταν οπλισμένο και συνήθως είναι οι Βετεράνοι που εκπαιδεύουν τους νέους Χειριστές των Τούρκων αρνήθηκε να ακολουθήσει τις εντολές των Ελληνικών Μαχητικών και πέταξαν κερδίζοντας ύψος!

Στη μάχη όμως μπήκαν τα πανίσχυρα και ιδανικά για αερομαχίες στο Αιγαίο τα Ελληνικά Μιράζ που έφτασαν στην περιοχή και ενεπλάκησαν σε εμπλοκή!

Τα τούρκικα μαχητικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την περιοχή όταν η αερομαχία κατέληξε σε κλειστή εμπλοκή όπου τα ελληνικά Μιράζ νίκησαν κατά κράτος τα Τούρκικα παίρνοντάς την ουρά!

Να σημειώσουμε ότι πριν την εμπλοκή οι Τούρκοι έστειλαν στην οριογραμμή το γνωστό Τούρκικο CN-235 που πραγματοποίησε πάνω από 20 Παραβιάσεις-Παραβάσεις !

Έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι ο κατευνασμός του θηρίου το αποθρασύνει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και την ΑΟΖ της Κύπρου!

Για την Ιστορία καταγράφουμε την εμπλοκή που είχε να σημειωθεί αρκετό καιρό και είναι ενδεικτικό το πόσο οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί και βεβαίως δεν βοήθησαν οι εντολές περί «μη εμπλοκής των Ελληνικών Μαχητικών» στις παραβιάσεις-παραβάσεις την 19/12/2014 όπου σημειώθηκε η εμπλοκή!

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 (CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 22
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 1
ΠΕΡΙΟΧΗ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here