ΕΚΤΑΚΤΟ: ΥΠΟΙΚ έδωσε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι 14 Ιουλίου 2014!

0
157

Ήταν σίγουρο, αφού τα νούμερα δεν έβγαιναν όπως και οι μέρες μετά την «καθυστέρηση» που τους έκανε ο κόσμος φτάνοντας στο παρά ένα……με 2,5 εκατ. δηλώσεις να μην έχουν υποβληθεί! 

Τελικά η παράταση δεν παει με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ όπως είχε διαρρεύσει.

Τι λεει η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».

Σημειώνεται ότι η παράταση των δηλώσεων θα συμπαρασύρει και άλλες προθεσμίες υποβολής άλλων δηλώσεων όπως:

Των εμπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Ε1 (για διορθώσεις χωρίς πρόστιμα). Μάλλον θα ισχύσει η ίδια καταληκτική ημερομηνία με τις αρχικές ή μπορεί να φτάσει και στα τέλη του μηνός. Το σύστημα θα ανοίξει ενδεχομένως και σήμερα. Η πληρωμή της πρώτης δόσης του πρόσθετου φόρου όμως θα γίνει για όλες τις χρεωστικές δηλώσεις στις 31 Ιουλίου.

Των τροποποιητικών δηλώσεων για τον ΕΝΦΙΑ. Θα δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να διορθώσουν χωρίς πρόστιμα τα λάθη στις δηλώσεις και στα εκκαθαριστικά του φόρου ιδιοκτησίας.

Των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες). Με ειδική διάταξη οι υπόχρεοι θα έχουν από φέτος περιθώριο να τις υποβάλλουν ανά τρίμηνο μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής των δηλώσεων Ε1.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here