Ελεύθεροι δύο ακόμη κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ με Εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ!

0
98

Ίλιγγο προκαλούν οι Χρηματικές Εγγυήσεις που επιβάλλονται από την Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της περιβόητης Σύμβασης 717, που αφορά στη σηματοδότηση, την τήλε-διοίκηση και τον γενικότερο εκσυγχρονισμό του Ελληνικού Σιδηροδρομικού Δικτύου, η οποία και σχετίζεται άμεσα με το έγκλημα στα Τέμπη.

Τέμπη: Ελεύθεροι δύο ακόμη κατηγορούμενοι από την ΕΡΓΟΣΕ με εγγυήσεις συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ!

Την Παρασκευή 29/03, για παράδειγμα, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας και της ευρωπαίας εισαγγελέως, με ομόφωνη απόφασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι δύο ακόμη κατηγορούμενοι, με τον όρο καταβολής εγγυοδοσίας 800.000 ευρώ και 900.000 ευρώ αντίστοιχα!

Επιπλέον, όπως στους προηγούμενους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, επιβλήθηκε και σ’ αυτούς ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μέχρι και σήμερα έχουν απολογηθεί πέντε κατηγορούμενοι για την συγκεκριμένη υπόθεση, στους οποίους έχουν επιβληθεί εγγυοδοσίες που σε σύνολο αγγίζουν το… διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Στην περίπτωση δε που δεν καταφέρουν να καταβάλουν την εγγύηση στο καθορισμένο χρονικό διάστημα, θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι τη δίκη τους.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να απολογηθούν 18 ακόμη πρόσωπα, τα οποία επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σημειώνεται πως στα κατηγορητήρια των 23 μη Πολιτικών Προσώπων διατυπώνεται «η βεβαιότητα ότι θα είχαν αποφευχθεί δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα, στα Τέμπη και στο Άδενδρο, εάν είχε ολοκληρωθεί το αντικείμενο της Σύμβασης 717 με το σύστημα ETCS σε λειτουργία», η οποία σύμβαση πήρε «επτά παράνομες παρατάσεις», με αποτέλεσμα να ζημιωθούν τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here