Ελλάδα-Τουρκία: Μυστικές Συζητήσεις με «μενού» την Aποστρατικοποίηση των Nησιών του Αιγαίου και «εγγυητή» την Γερμανία…

0
190
Two secret agents whispering. Comic cartoon pop art retro vector illustration drawing

Οι εκπρόσωποι του  Κ.Μητσοτάκη, Ρ.Τ. Ερντογάν και Ο. Σολτς συναντήθηκαν μυστικά στην Γερμανία!

-Αποστρατικοποίηση του νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων,

-Mείωση του Εθνικού Εναέριου Χώρου στα 6 μίλια,

-Aναγνώριση της συμφωνία ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης,

-Μη ανακηρύξει μονομερώς ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο,

ήταν το περιεχόμενο της πρότασης της Άγκυρας στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής των δύο χωρών υπό την «ομπρέλα» του Βερολίνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του εκπροσώπου του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν και της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Άννας-Μαρίας Μπούρα και αποκαλύφθηκε από τον τουρκικό Τύπο (Milliyet)!

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Γερμανικής Καγκελαρίας, Jens Plötner.

Η Γερμανική πλευρά συναίνεσε στο Τουρκικό αίτημα αποστρατικοποίησης του Αιγαίου και χρησιμοποιεί ως παράδειγμα «Αξιόπιστου Εγγυητή» για τον εαυτό της το ότι δεν επέτρεψε την αντικατάσταση στα νησιά των ελληνικών ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Τα παλαιά Marder-1A3 που έδωσε στην Ελλάδα το Βερολίνο απαγόρευσε να μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου και απλώς προωθήθηκαν στον Έβρο που μικρή επιχειρησιακή αξία έχουν, αφού το ποιος θα νικήσει και θα επικρατήσει, αν υπάρξει σύγκρουση στην Θράκη, δεν εξαρτάται από μερικές δεκάδες (για την ώρα λιγότερα από 10) TOMA Marder υπάρχουν εκεί.

Η μυστική διπλωματία της Ελληνικής Κυβέρνησης που οδήγησε τον τελευταίο χρόνο στην μερική αποστρατικοποίηση των νησιών με αφορμή της Ουκρανία (απομακρύνθηκαν τα ΤΟΜΑ BMP-1 από τα νησιά, αριθμός ρουκετοβόλων RM-70, φορητά αντιαεροπορικά συστήματα FHM-92 Stinger κλπ).

Η Ελληνική πλευρά δεν τοποθετήθηκε επί των Τουρκικών απαιτήσεων. Απλά σημείωσε ότι «Δεν μπορεί να δεχθεί άμεσα αποστρατικοποίηση» και παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση «μετά τις Ελληνικές Εκλογές». Αυτό τι σημαίνει; Μεταξύ άλλων ότι θα συζητήσει για την αποστρατικοποίηση «μετά τις εκλογές».

Είναι σαφές ότι η συζήτηση δεν θα συνεχιστεί πριν τις Τουρκικές εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο. Αν υπάρξει αλλαγή Κυβέρνησης στην Αθήνα, οι συζητήσεις για αποστρατικοποίηση κόβονται.

-Αν όχι, ίσως τέτοια εποχή το επόμενο έτος να υπάρξει συνθήκη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας…

-Λέγεται ότι όλα έχουν προσυμφωνηθεί στο διαβόητο γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βόσπορο.

Για να έρθει η «Κοινή Αξιοποίηση των-οικονομικών δυνατοτήτων στον οικονομικό τομέα, ευκαιριών» που είπε ο Σολτς-στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο…

Είναι περίεργο ότι ο Γερμανός, είπε δημόσια ότι στις συνομιλίες του με τον Μητσοτάκη τον βρήκε…«Απολύτως διατεθειμένο για Συνεννόηση!»

Ελλάδα και Τουρκία με «διαιτητή» την Γερμανία. Ο Θεός μαζί μας!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here