Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία στην Δίνη της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν!…του Ανδρέα Καψαμπέλη.

0
207

Πώς το σκάνδαλο της McKinsey, που κλονίζει τον Μακρόν, αγγίζει και την Αθήνα!…

Ο ρόλος της Προέδρου της Κομισιόν, τα συμβόλαια-μαμούθ με τα εμβόλια, τα εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Την ίδια την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ακουμπούν τα σκάνδαλα της McKinsey, τα πλοκάμια της οποίας φαίνεται ότι απλώνονται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ηδη στη Γαλλία οι αποκαλύψεις απειλούν σοβαρά τον Εμανουέλ Μακρόν εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, αλλά ο φάκελος για τον αμερικανικό κολοσσό συμβούλων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για ολόκληρη την ελίτ και τη γραφειοκρατία της παραπαίουσας Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Για την περίπτωση του κ. Μακρόν οι οικονομικοί εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα για φορολογική απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τη McKinsey, στην οποία-όπως έγραψε αναλυτικά ο Β. Γαλούπης στη «δημοκρατία» την περασμένη Τρίτη-η Γαλλική κυβέρνηση έχει δώσει τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για «συμβουλευτικές υπηρεσίες». Ενας από τους κύριους -και προσοδοφόρους- τομείς δράσης της ήταν η αντιμετώπιση της πανδημίας και τα προγράμματα εμβολιασμού.

Για την περίπτωση της κυρίας Φον ντερ Λάιεν, η ιστορία πηγαίνει πιο πίσω, στην περίοδο που η Άνγκελα Μέρκελ την είχε τοποθετήσει υπουργό Άμυνας στην κυβέρνησή της. Από τότε ξέσπασε ένα σκάνδαλο-μαμούθ για κακοδιαχείριση κονδυλίων, το οποίο ανέλαβε να διερευνήσει ειδική εξεταστική επιτροπή της Γερμανικής Βουλής. Στο επίκεντρο της έρευνας τέθηκε η ίδια η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και η McKinsey, η οποία «αλώνιζε» στο Γερμανικό Υπουργείο Άμυνας.

Κορυφαίο στέλεχός της, η Κατρίν Σούντερ, που είχε αναλάβει υφυπουργός Εξοπλισμών υπό την κυρία Φον ντερ Λάιεν, δύο από τα παιδιά της οποίας επίσης βρέθηκαν (όλως τυχαίως!) να εργάζονται στη McKinsey. Για την Ελλάδα, ο συνδετικός κρίκος που είναι μέχρι στιγμής γνωστός ακούει στο όνομα Σταν Γκρίνμπεργκ.

Πρόκειται για τον βετεράνο Αμερικανό σύμβουλο επικοινωνίας, που ως «φίλος» του κ. Μητσοτάκη (κατά την ίδια την κυβέρνηση) τον είχε συνοδεύσει στη ΔΕΘ και ο οποίος παλαιότερα είχε δηλώσει ότι «δουλεύει με τη McKinsey».

Μητσοτάκης, Μακρόν, Μέρκελ, όλοι τους «μπλεγμένοι» στις «χρυσές» μπίζνες της Ούρσουλα σε Γερμανία και Ε.Ε.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here