Ελληνίδα ερευνήτρια επικεφαλής στο νέο Ινστιτούτο Ρομποτικής των ΗΠΑ!

0
250

Ένα νέο Ινστιτούτο Ρομποτικής Κατασκευής θα δημιουργηθεί στο Πίτσμπουργκ και συνολικά θα χρηματοδοτηθεί με 253 εκατομμύρια δολάρια.

Το Πανεπιστήμιο Rice είναι ένας από τους 40 ακαδημαϊκούς συνεργάτες και επικεφαλής της ομάδας του είναι μια Ελληνίδα καταξιωμένη ερευνήτρια.

Λυδία Καβράκη, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Έμβιο-μηχανικής.

Το Ινστιτούτο θα χρηματοδοτηθεί με 80 εκατομμύρια δολάρια από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και 173 εκατομμύρια δολάρια σε αντιστοιχία κεφαλαίων από περισσότερους από 200 συμμετέχοντες εταίρους, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών, τοπικών αρχών, ακαδημαϊκών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Επικεφαλής θα είναι η Λυδία Καβράκη, Καθηγήτρια Πληροφορικής και Έμβιο-μηχανικής της Έδρας Noah Harding του Πανεπιστημίου Rice, στο Χιούστον του Τέξας. Έχει διακριθεί για τη δουλειά της σχετικά με το σχεδιασμό κίνησης στα ρομπότ και τη βίο-πληροφορική.

Το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε τη σύμβαση για την κατασκευή προηγμένης ρομποτικής (ARM) στην κοινοπραξία που ονομάζεται American Robotics Inc, μια μη κερδοσκοπική επιχείρηση υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon.

To ARM θα προωθήσει τη χρήση της ρομποτικής σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και σε κρίσιμους τομείς της μεταποίησης, όπως η αεροδιαστημική, η αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά είδη και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Οι δεκαετείς στόχοι του Ινστιτούτου περιλαμβάνουν την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων κατά 30% και τη δημιουργία 510.000 νέων θέσεων εργασίας στον τομέα κατασκευών στις ΗΠΑ.

«Εμείς θα συμμετάσχουμε ως βασικό πανεπιστημιακό μέλος», δήλωσε η Λυδία Καβράκη.

«Ένας από τους κύριους τομείς στους οποίους θα δανείσουμε την εμπειρογνωμοσύνη μας είναι στο σχεδιασμό κίνησης ρομπότ, που διατρέχει όλα τα κύρια θέματα της πρότασης, συμπεριλαμβανομένων της συνεργατικής ρομποτικής και της ταχείας εξάπλωσης των ευέλικτων ρομποτικών κατασκευών.

Ένα βασικό πλεονέκτημα για το Πανεπιστήμιο Rice είναι η ευκαιρία να συνεργαστεί με παγκοσμίου κλάσης καινοτόμους επιστήμονες στη Ρομποτική και βιομηχανικών εταίρων σε έργα που ταιριάζουν με τα δυνατά μας σημεία στο σχεδιασμό κίνησης, της τεχνητής νοημοσύνης, την επαλήθευση και τον έλεγχο μοντέλων, αλλά επίσης και των αισθητήρων, απτικών και στα πεδία ελέγχου, και είναι πέρα από το πεδίο εφαρμογής τους από μια μικρή ομάδα»…..τόνισε.

«Αυτό είναι επίσης μια ευκαιρία για μας να συμβάλουμε στην αποστολή του Ινστιτούτου, να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προηγμένη κατασκευή και ενδυνάμωση των Αμερικανών εργατών και των μικρών επιχειρήσεων»….είπε. «Το ινστιτούτο ARM θα κάνει σημαντική προσπάθεια στον τομέα της κατάρτισης του εργατικού δυναμικού προς όφελος της κοινωνίας».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here