Ελληνικά ΤΑχυφαγεία: Πώς πήγαν στο βρόντο 300 εκατ. από τη «Γαλάζια» Διοίκηση;;

0
218

Κακοδιαχείριση και αμφιλεγόμενες κινήσεις στα ΕΛΤΑ προκαλώντας μαύρες τρύπες. «Βροχή» αναμένονται και τα πρόστιμα εξαιτίας αστοχιών και λανθασμένων αποφάσεων.

Η υπόθεση με τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ εκατομμυρίων ευρώ στο Δικηγορικό Γραφείο του Διαγραφέντος πλέον Βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, φαίνεται να είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου της σκανδαλώδους διαχείρισης, που γίνεται από τη γαλάζια διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η οικονομική κατάσταση στα ΕΛΤΑ απεικονίζεται με τα πλέον μελανά χρώματα και ενώ δεν έχουν περάσει καν δύο χρόνια από την παροχή οικονομικής βοήθειας από το κράτος ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη, δήθεν όπως αποδεικνύεται, εξυγίανσή τους.

Στην ουσία, ουδείς γνωρίζει τα πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα της άλλοτε τεράστιας και κομβικής σημασίας επιχείρησης, με τον αδιαμφισβήτητο κοινωνικό ρόλο.

Αντί για success story όπως προσπαθεί να παρουσιάσει η Διοίκηση Γιώργου Κωνσταντόπουλου-Βασίλη Μπαλούρδου, φαίνεται ότι έχουμε κακοδιαχείριση και αμφιλεγόμενες κινήσεις που έχουν προκαλέσει μαύρες τρύπες, ενώ βροχή αναμένεται από πρόστιμα εξαιτίας αστοχιών και λανθασμένων αποφάσεων.

Κακοδιαχείριση και αστοχίες.

Η Γαλάζια Διοίκηση – με τον CEO των ΕΛΤΑ Γιώργο Κωνσταντόπουλο να υποβάλει νωρίτερα σήμερα την παραίτησή του – που τοποθετήθηκε το 2019 διαχειρίστηκε την τεράστια, σχεδόν εξωπραγματική για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, κρατική ενίσχυση των 300 εκατομμυρίων ευρώ, για να βάλει τα ΕΛΤΑ στη σύγχρονη εποχή.

Πέραν όμως του εκτενούς προγράμματος εθελούσιας εξόδου (αποχώρησαν περίπου 2.000 εργαζόμενοι) τα υπόλοιπα χρήματα «χάθηκαν» μέσα στον κυκεώνα ενός αποτυχημένου μάνατζμεντ με πολλές αδιευκρίνιστες ζώνες και ελεγχόμενης σκοπιμότητας επιλογές και αποφάσεις.

Ήδη υπήρξε «αστοχία» στα οικονομικά αποτελέσματα του 2021, καθώς η διοίκηση εκτίμησε αρχικά πως θα υπάρξουν κέρδη 15 εκατομμυρίων ευρώ, για να «διορθώσει» στη συνέχεια το ποσό αυτό, προσδιορίζοντάς το μόλις στα 7 εκατομμύρια ευρώ «προσαρμοσμένα κέρδη», ήτοι στο μισό της αρχικής πρόβλεψης (αν αυτό το νούμερο είναι πραγματικό και όχι εικονική πραγματικότητα) που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του Υπέρ-ταμείου!

Επίσης, σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, τα «προσαρμοσμένα» αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν το καθαρό κόστος της εθελουσίας εξόδου, άλλα έξοδα σχετικά με την εθελουσία έξοδο, έξοδα αναδιοργάνωσης σχετικά με τον Εταιρικό μετασχηματισμό, καθώς και το αποτέλεσμα της ΕΛΤΑ Energy, χωρίς να αναφέρονται πουθενά αυτά τα ποσά και το τι αφορούν.

Λουκέτο στην ΕΛΤΑ Energy.

Δηλωτικό του χάους που επικρατεί στην εταιρία είναι το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο του 2020 αποφασίστηκε να κλείσει η ΕΛΤΑ Energy – ΝΑΙ, έχει τέτοια υπηρεσία ο οργανισμός! – λόγω των ζημιών που κατέγραφε, αλλά μέχρι σήμερα, η δραστηριότητα παραμένει χωρίς να είναι γνωστό το κόστος, που έχει προκαλέσει και την επίπτωση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας για το 2020, το 2021 και το 2022.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here