ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ: Το δίκαιο του μερίσματος.

0
786

Κάποιοι από εμάς φωνάζαμε όλα αυτά τα χρόνια, ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη, έκανε λάθος φορολογική πολιτική, προέτρεψε τους επαγγελματίες να κρύβουν κέρδη και να δηλώνουν ελάχιστη φορολογητέα ύλη και ταυτόχρονα για να δημιουργήσει κομματικό στρατό έδινε μερίσματα σε κατηγορίες ανθρώπων που δεν ήταν σίγουρο ότι είχαν ανάγκη.

Για να μοιράζεις μέρισμα, πρέπει να υπάρχει κερδοφορία, ευρωστία και οι δείκτες ανάπτυξης να είναι στα ύψη, αλλά και να μπορείς να ελέγξεις ποιοι είναι οι πραγματικά δικαιούχοι.

Δεν μπορείς να εξουθενώνεις τις επιχειρήσεις, να τις στραγγαλίζεις, αλλά και όσους δουλεύουν για να κάνεις πολιτική διαμέσου μερισμάτων.

Ακόμα και σήμερα εάν κυκλοφορήσεις στους δρόμους, βλέπεις ότι πολλά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ένδυσης, υπόδησης και πολλά άλλα έχουν αγγελίες για πρόσληψη υπαλλήλων χωρίς όμως ανταπόκριση.

Και αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις τα επιδόματα που λαμβάνουν κάποιοι, δεν τους συμφέρει να εργασθούν στα συγκεκριμένα επαγγέλματα. Ζητούν μάλιστα από τις επιχειρήσεις να εργασθούν χωρίς ένσημα για να μη χάσουν κάποιο επίδομα το οποίο λαμβάνουν.

Δεν είναι τυχαίο που το ποσοστό ανεργίας των νέων κάτω των εικοσιπέντε ετών παρέμεινε σταθερό στο 33%, ενώ  αντίστοιχα ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι περίπου στο 6,5%.

Εδώ και τέσσερα χρόνια κάποιοι από εμάς λέγαμε ότι πρέπει επιτέλους να αλλάξουμε νοοτροπία, να επιβραβεύσουμε τις υγιής επιχειρήσεις και να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία.

Με χαρά πλέον βλέπουμε τη νέα Κυβέρνηση να αφουγκράζεται και να υπάρχει η σκέψη στο τέλος του χρόνου να επιστραφεί το 5% του φόρου εισοδήματος του 2020, το οποίο έχουν προκαταβάλει οι επιχειρήσεις και διευκρινίζεται μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ποσό δε θα προέλθει από το υπερπλεόνασμα, αλλά από το κανονικό προϋπολογισμό.

Η νέα Κυβέρνηση έχει το περιθώριο και χρόνο άπλετο μπροστά της να βάλει τη χώρα σε μια τάξη, να δημιουργήσει ένα καλό και αξιόπιστο φορολογικό περιβάλλον, να επιλύσει με ένα τρόπο τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποθέσεις που λιμνάζουν στα δικαστήρια, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και σωστά αμειβόμενες, να επιδοτεί τη καινοτομία, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη προσέλκυση επενδύσεων, τη πλήρη απορρόφηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τη βελτίωση των υποδομών στην υγεία και ταυτόχρονα να επανασχεδιάσει τη πολιτική όλων των επιδομάτων-μερισμάτων.

Αυτό είναι το δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη!!!

Μπάμπης Καούκης
Γ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών
Γ.Γ. ΔΑΚΕ Εφοριακών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here