Εντυπωσιακά 3D πλάνα του εμβληματικού αποκωδικοποιητή Enigma!

0
710

Το εικονικό μηχάνημα Enigma του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ανασχηματίστηκε εικονικά και στη συνέχεια επανενώθηκε μέσω τρισδιάστατου υλικού, το οποίο επιτρέπει στο κοινό να δει μια ηλεκτρονική αντιγραφή του μηχανήματος.

Με τη βοήθεια του 3D υλικού που κυκλοφόρησε στο Μάντσεστερ την Πέμπτη, αποκαλύφθηκε η σύνθετη δομή της περίφημης συσκευής που χρησιμοποιήθηκε από τους Βρετανούς κωδικοποιητές  για να αποκρυπτογραφήσουν τα γερμανικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παίρνοντας πάνω από 1.500 εικόνες ακτινών Χ, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και το Ινστιτούτο Προηγμένων Υλικών Henry Royce, κατάφεραν να ανασχηματίσουν το εμβληματικό μηχάνημα και στη συνέχεια να επανενώσουν ένα εικονικό αντίγραφο της μηχανής κρυπτογράφησης Enigma.

Τα μηχανήματα Enigma αποτελούνταν από ηλεκτρομηχανικούς ρότορες που εφευρέθηκαν από Γερμανό επιστήμονα για να προστατεύσουν την επικοινωνία, αλλά αργότερα «έσπασαν» από τον Βρετανό επιστήμονα Alan Turing κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here