Εν ψυχρώ δολοφονία: Ραντεβού με «πελάτες» τους ψυχρούς εκτελεστές του είχε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

0
174

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, 52 ετών, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ, είναι το θύμα της δολοφονίας, που διαπράχθηκε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στις 19.10 χθες το βράδυ, στο δικηγορικό του γραφείο, στην οδό Ασκληπιού 154, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται από χθες το βράδυ αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, 52 ετών, στο δικηγορικό γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. 

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων. Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Θρήνος έξω από το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ασκληπιού 154. Συγγενείς και φίλοι του 52χρονου δικηγόρου έσπευσαν στο σημείο της εν ψυχρώ δολοφονίας. 

Συντετριμμένοι, αγκάλιαζαν ο ένας τον άλλο, προσπαθώντας να βρουν κουράγιο να αντέξουν την τραγική στιγμή. Τραγική φιγούρα, ο γιος του θύματος, που προσπαθούσε να βρει -πρόσκαιρη- παρηγοριά στις αγκαλιές συγγενών και φίλων. Απαρηγόρητη ήταν και η σύζυγός του, που προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το κακό που βρήκε την οικογένειά της. 

Το χρονικό του θανάτου Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δέκα λεπτά μετά τις 7, συνεργάτης του τηλεφώνησε στην Αστυνομία και σε κατάσταση σοκ, είπε ότι πυροβόλησαν τον δικηγόρο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι στο σημείο, μπήκαν στο γραφείο του και τον είδαν πεσμένο στο πάτωμα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δικηγόρος είχε ραντεβού με τα δύο άτομα που τον δολοφόνησαν, και τους περίμενε στο γραφείο μαζί με έναν συνεργάτη του. Οι δράστες, που μπήκαν στο γραφείο δίχως να φορούν κουκούλες, τον πυροβόλησαν μία φορά, στο στήθος, ενώ δεν έχουν βρεθεί κάλυκες από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για το στυγερό έγκλημα. Οι δολοφόνοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν άγνωστοι στον δικηγόρο. 

Αμέσως το σημείο αποκλείστηκε και κλιμάκιο του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, «σάρωναν» το χώρο για να συγκεντρώσουν στοιχεία και μαρτυρίες για τους ενόπλους εισβολείς. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος, μαζί με το θύμα, περίμενε τους δύο «πελάτες». 

Οι πληροφορίες λένε πως οι δράστες ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού, μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων και μετά από μια μικρής διάρκειας συνομιλία σήκωσαν τα όπλα και τον εκτέλεσαν. Μάλιστα φέρεται να είπαν στον συνεργάτη του 52χρονου δικηγόρου να βγει έξω από την αίθουσα για να μείνουν για λίγο μόνοι τους με το θύμα. 

Η Ασφάλεια εκτιμά πως ο συνεργάτης και αυτόπτης μάρτυρας είναι πρόσωπο κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης όμως μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να δώσει περιγραφές των δραστών……Μάλιστα, αν αποδειχτεί ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη τότε το έργο των αρχών θα είναι πιο εύκολο.

Οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και καταστημάτων που βρίσκονται στο σημείο έχουν ήδη μπει στο μικροσκόπιο προκειμένου οι αστυνομικοί να σκιαγραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής των δύο εκτελεστών οι οποίο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση εξαφανίστηκαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. 

Τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά. Εντούτοις την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια και παρακολουθεί διακριτικά η Αντιτρομοκρατική. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν να μάθουν οι αστυνομικοί από τους συνεργάτες του είναι ποιες υποθέσεις χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, αν είχε εκφράσει φόβους και ανησυχία για τη ζωή του ή αν είχε δεχτεί απειλές. 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου. 

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996. 

Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά……

{videobox}QX8AY3HvpaM{/videobo}

Υ.Γ. Δήλωση ΒΟΜΒΑ για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου – «Ίσως γνώριζε κάτι και του έκλεισαν το στόμα» – Βίντεο…..

Υ.Γ.1. Η απόπειρα δολοφονίας του έντιμου Αντωνόπουλου από πληρωμένο Αλβανό για την Energa σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Βενιζέλου-Σαμαρά.

Υ.Γ.2. Δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Φοβάται νέο χτύπημα η ελληνική αστυνομία!

{videobox}Cv3FhPuG2Og{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here