Εξπρές του Μεσονυχτίου…τα Μεσαιωνικά Βασανιστήρια στο Γηροκομείο-«Φυλακή» των Χανίων.

0
499

Κάθε μέρα και μια γροθιά στο στομάχι φέρνουν οι αποκαλύψεις για όσα φρικτά εκτυλίσσονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Γηροκομείο-Κολαστήριο στα Χανιά, όπου δεκάδες γεροντάκια φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους από κακομεταχείριση ή από ασιτία!

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι υπό διερεύνηση θάνατοι ανέρχονται πλέον σε 73, από 68 που ήταν αρχικά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες των Αρχών.

Κατά πληροφορίες, οι 64 θάνατοι σημειώθηκαν πέρυσι, ενώ οι υπόλοιποι εννέα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Την ίδια ώρα προκαλούν αγανάκτηση και αποτροπιασμό οι περιγραφές πρώην υπαλλήλων του «γηροκομείου του τρόμου» για τα μεσαιωνικά βασανιστήρια που υπέμεναν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι και τα οποία παραπέμπουν στη γνωστή αμερικανή ταινία «Εξπρές του Μεσονυχτίου»!

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία ενός βοηθού νοσηλευτή, ο οποίος είναι μεταξύ των επτά πρώην υπαλλήλων του οίκου ευγηρίας που κλήθηκαν από την Εισαγγελία για να καταθέσουν σχετικά με την ανατριχιαστική υπόθεση.

Όπως υποστηρίζει, μέσα σε μία βδομάδα πέθαναν μπροστά του 14 άτομα! «Είδα να πεθαίνουν οι άνθρωποι. Στην αρχή 3-4 άτομα. Μετά, μέσα σε μια βδομάδα, πέθαναν 14 άτομα!» καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ενώ λέει για τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο γηροκομείο:

«Ήταν πολύ άθλιες. Κακομεταχείριση των γερόντων. Τους έδιναν χάπια, έτσι ώστε να είναι σε καταστολή, τους σκουπίζαμε με μία πετσέτα πέντε άτομα παρόλο που έβγαζαν σπυριά. Αντί για πάνες τους έβαζαν ούρο-καθετήρα για να μη λερώσουν…Είχαν έλλειψη φαγητού, γι’ αυτό οι περισσότεροι δεν είχαν τόσα κιλά. Έμπαιναν με περισσότερα κιλά και μετά πάθαιναν ασιτία».

Ο ίδιος υπήρξε μάρτυρας σοβαρών περιστατικών κακοποίησης:

«Ήμουν μπροστά όταν τους χτυπούσαν και βοηθοί και νοσηλευτές κανονικοί, και το γνώριζε η ιδιοκτήτρια, γιατί υπήρχαν κάμερες. Έπαιρνα τηλέφωνο οι συγγενείς και η ιδιοκτήτρια τους έλεγε ότι ήταν καλά, ενώ η γυναίκα πέθαινε. Σε συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν μελανιές και χτυπήματα ερχόταν συγκεκριμένο γραφείο τελετών»!

Ακόμη αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνέβη στη βάρδιά του, κατά το οποίο οι υπεύθυνοι του γηροκομείου άφησαν στο…έλεος του Θεού μια ηλικιωμένη που είχε χτυπήσει στο κεφάλι και αιμορραγούσε:

«Της έβαλαν απλά κάποιες γάζες και την επόμενη μέρα δάγκωσε τη γλώσσα της, κόβοντας ένα κομμάτι. Την τρίτη μέρα απεβίωσε»...τονίζει ο μάρτυρας, προσθέτοντας ότι το διάστημα που εργάστηκε εκεί χάνονταν μέχρι…μασέλες με χρυσά δόντια.

«Ξέρω ότι αφαιρούσαν τα χρυσαφικά με πρόφαση να τα φυλάξουν και μετά έλεγαν ότι τα έχασαν οι ίδιοι οι τρόφιμοι και χάνονταν μασέλες με χρυσά δόντια»…αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σεκταριστικές είναι επίσης οι αποκαλύψεις μιας άλλης πρώην υπαλλήλου του γηροκομείου η οποία μιλάει για ψεκασμούς με…εντομοκτόνο πάνω σε κεφάλια τροφίμων, καταγγέλλει απουσία ουσιαστικής ιατρικής φροντίδας και δηλώνει ότι έχει δει 25 με 30 θανάτους ηλικιωμένων, ένας εκ των οποίων ενδεχομένως να προέκυψε έπειτα από βίαιο τάισμα με σύριγγα!

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here