Επίθεση Βούτσιτς κατά Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Γνωρίζω καλά από ποιον πήρες εντολή…».

0
309

Με σκληρά λόγια εναντίον της εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρας Μπακογιάννη καταφέρθηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, κατά την διάρκεια διαγγέλματος του από το Παλάτι της Σερβίας.

Ο κ. Βούτσιτς ξεκίνησε το διάγγελμα σχετικά με την θέση της Σερβίας στο γεωπολιτικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώνεται και την πολιτική κατάσταση στην χώρα και αφού ανέλυσε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του Κοσσυφοπεδίου «λόκαρε» στην Ντόρα Μπακοριάννη κατηγορώντας την πως άλλαξε στάση μετά από παρεμβάσεις προδίδοντας τις αρχές της.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βούτσιτς ανέφερε:

«Όσον αφορά την Ντόρα Μπακογιάννη…Θα το ξαναπώ Ντόρα: Ντροπή σου που έλεγες ψέματα και για αυτό που έκανες. Να ντρέπεσαι, εγώ γνωρίζω καλά από ποιόν πήρες εντολή να παρατήσετε τις αρχές σας…να ντρέπεσαι…μερικοί άνθρωποι είναι ασπόνδυλοι».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Βούτσιτς κατηγόρησε την πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας πως ως εισηγήτρια του Ευρωκοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης άλλαξε τους όρους στην εισήγησή της έπειτα από ένα τηλεφώνημα και παραιτήθηκε από τον όρο η Πρίστινα να εφαρμόσει πρώτα την «Ένωση Σερβικών Δήμων» (ZSO).

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ξαφνικά μετάνιωσε, ενώ ήταν πολύ σταθερή και δυνατή. Θυμήθηκε ότι το ZSO δεν είναι σημαντικό. Και μετά θυμήθηκε ότι ούτε η απαλλοτρίωση είναι σημαντική. Ξέρω πολύ καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας και να συμπεριφέρεστε έτσι. Ντροπή σας».

Η ZSO είναι το σχέδιο για μια αυτοδιοικούμενη Ένωση Δήμων με πλειοψηφικό Σερβικό πληθυσμό στο Κοσσυφοπέδιο, κυρίως στα βόρεια της αποσχισθεί σας επαρχίας.

Η πρόταση αυτή προήλθε από τη Συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του Κοσόβου και της Σερβίας με Ευρωπαϊκή μεσολάβηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here