Επιστολή του Μανώλη Γλέζου προς τον Πρόεδρο Πούτιν!

0
178

Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στον Πρόεδρο Πούτιν. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απευθύνεται στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τού απαριθμεί μία σειρά από λόγους -ιστορικούς και όχι μόνο- για τους οποίους η Μόσχα οφείλει να εξαιρέσει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα από το εμπάργκο.

Μάλιστα, στην επιστολή του, ο Μανόλης Γλέζος δείχνει να κατανοεί και να στηρίζει τον Ρώσο πρόεδρο, επισημαίνοντας ότι…..«προσωπικά κατανοεί πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ε.Ε.».

«Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μία εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα και ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες», συνεχίσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας στον Βλαντιμίρ Πούτιν πως «κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης».

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014
Προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα Βλαντιμίρ Πούτιν,

Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε».

Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια.

Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας
Μανώλης Γλέζος
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here