Επιχείρηση Ελευθερία: Χωρίς Σύριγγες, Πάγο και αναλώσιμα τα Κέντρα Εμβολιασμού.

0
424

Από φιάσκο σε φιάσκο πάει η διαδικασία εμβολιασμών με την ονομασία «Επιχείρηση Ελευθερία». Πρώτα πέφτουν σαν ακρίδες όλα τα κυβερνητικά στελέχη, οι γραμματείς και οι σύζυγοί τους, μετά σταματάει η διαδικασία για άγνωστο λόγο στα νοσοκομεία, οι υγειονομικοί θρηνούν 19 νεκρούς ενώ από τα 1.100 Κέντρα Εμβολιασμού που είχαν ανακοινωθεί (ολόκληρη Γερμανία έχει 400) δεν λειτουργεί ούτε ένα, πόσο μάλλον να βρουν τις επόμενες μέρες και 3.300 άτομα, τουλάχιστον, για να τα λειτουργήσουν.

Σοβαρά προβλήματα στην υλοποίηση της πολυδιαφημισμένης επιχείρησης «Ελευθερία», δηλαδή της διαδικασίας μαζικού εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, εμφανίζονται σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρα μας, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη αναλώσιμων υλικών όπως είναι οι σύριγγες αλλά και ο ξηρός πάγος, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά των εμβολίων.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, που επικαλείται η Εφημερίδα, κυβερνητικοί παράγοντες προσέγγισαν μεγάλη καπνοβιομηχανία αλλά και εισαγωγείς ιατρό-τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων ζητώντας τους να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για τους εμβολιασμούς.

Έτσι, ακόμα δεν ξεκίνησε, η επιχείρηση «Ελευθερία» πιθανόν να κινδυνεύει από την έλλειψη αναλωσίμων στην πρώτη της φάση.

Ωστόσο, από την Κυβέρνηση επιμένουν ότι θα τηρηθεί ο στόχος να εμβολιασθούν 220.000 άτομα μέχρι το τέλος του μηνός ενώ όπως σημειώνεται ο συνολικός σχεδιασμός παραμένει σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς δεν υπάρχουν σκέψεις να βολιδοσκοπηθούν εταιρείες για εθνική παραγγελία εμβολίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here