Επτά χώρες της Ε.Ε. υποστηρίζουν άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας!

0
211

Η Αυστρία, Ουγγαρία, η Ιταλία, η Σλοβακία, η Γαλλία και η Τσεχία, υποστηρίζουν την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτό ανέφερε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Itar Tass.

Η πληροφορία αυτή δόθηκε από διπλωμάτη ο οποίος είναι προσκείμενος στο Συμβούλιο της ΕΕ, σε σχετική δήλωσή του, για την πρώτη συνεδρίαση του τρέχοντος έτους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2015 στις Βρυξέλλες, όπου, οι υπουργοί Εξωτερικών των 28 χωρών της κοινότητας θα συζητήσουν για πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Η Ρωσία, βέβαια, είναι στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου της ΕΕ, αλλά για το συγκεκριμένο θέμα των κυρώσεων δεν θα ληφθεί απόφαση, όποια ενέργεια για το θέμα θα εγκριθεί το Μάρτιο»….είπε.

Σύμφωνα με άλλη πηγή, που επικαλείται το πρακτορείο «αν και στην επόμενη συνάντηση των υπουργών δεν ληφθεί απόφαση για επιβολή κυρώσεων, είναι πιθανόν οι υπουργοί να ανοίξουν το δρόμο για την άμβλυνση τους. Ίσως έχει η ώρα για αυτό».

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη έγγραφο που συντάχθηκε από διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, σημειώνει ότι η Ένωση είναι έτοιμη να μαλακώσει τις αντί-ρωσικές κυρώσεις και εν μέρει να εξομαλύνει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, σε περίπτωση αλλαγής της θέσης της Μόσχας, σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το έγγραφο αυτό θα συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες στις 19 Ιανουαρίου 2015.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είναι η όγδοη χώρα της Ε.Ε. που υποστηρίζει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here