Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων!!

0
351

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δημιούργησε σε συνεργασία με την Infowar Productions ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των εργοστάσιων απορριμμάτων και απόλυσης των εργαζομένων από την κυβέρνηση και την Τρόικα. Παράλληλα, παρουσιάζει τις ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση στο περιβάλλον.

Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» και προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στις 11.00 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια». 

Στις 11:50 ξεκίνησε η συζήτηση για την παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του info-war.gr.

Μίλησαν οι Θέμης Μπαλασόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Αλέξανδρος Οικονομόπουλος, τέως καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, Φίλιππος Κυρκίτσος, περιβαλλοντολόγος και Νίκος Χαραλαμπίδης, Διευθυντής στο Ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά εγκλήματα της εποχής μας και συγκεκριμένα το ανεπανόρθωτο πλήγμα που θα υποστεί το Δημόσιο συμφέρον, το περιβάλλον αλλά και οι πολίτες, από την κατασκευή ιδιωτικών εργοστασίων διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέσα από συνεντεύξεις περιβαλλοντολόγων, ακαδημαϊκών αλλά και πολιτικών αναδεικνύονται επίσης αποτυχημένα παραδείγματα ανάλογων επιλογών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ο ρόλος της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γερμανού υπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ αλλά και η επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στο χώρος της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων.

H INFOWAR productions δημιουργός μεταξύ άλλων των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika» ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Την αφήγηση κάνει η γνωστή ηθοποιός Κάτια Γέρου.

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια Απορριμμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων»….πατώντας εδώ….

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here