ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΑΞΗ!! Το είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο Τσαβούσογλου: «Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών από την Ελλάδα».

0
284

Στην ανακοίνωση πως η Άγκυρα θα αμφισβητήσει ευθέως και αποφασιστικά την κυριαρχία της Ελλάδας στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου.

Η Eλληνική Eξωτερική Pολιτική είναι ένα καλό παράδειγμα του που καταλήγει μία χώρα όταν δεν διεκδικεί τίποτε. Οι γείτονες διεκδικούν ότι της ανήκει.

Η Τουρκία ισχυρίζεται πως τα νησιά δεν ανήκουν στην Ελλάδα γιατί «δεν τήρησε τις συμφωνίες με βάση τις οποίες παραχωρήθηκαν».

Τότε με βάση τις παραβιάσεις των συμφωνιών που αποδεδειγμένα έχει διαπράξει η Τουρκία, η Ελλάδα θα έπρεπε να διεκδικεί και η ίδια, νυν τουρκικές περιοχές.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου είπε:

Γιατί η Τουρκία εμμένει στην αποστρατικοποίηση των νησιών - slpress.gr

«Αν το αξιολογήσουμε από τη σκοπιά της Ελλάδας, προσπαθεί να ξοδέψει χρήματα για όπλα με παράλογο τρόπο. Ωστόσο, όταν βλέπουμε την οικονομία της, η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να το αντέξει αυτό. Όταν βλέπουμε τις αιτιολογίες τους, λένε κυρίως “απειλή από την Τουρκία”. Αλλά η απειλή είναι η ίδια η Ελλάδα»…πρόσθεσε.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε μάλιστα στην τελευταία επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ, στην οποία η Τουρκία έλεγε πως:

«Αν η Ελλάδα παραβιάσει το καθεστώς αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών και δεν κάνει πίσω, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών. Δηλαδή, με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τη Συνθήκη Ειρήνης του Παρισιού του 1947, τα νησιά αυτά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι “δεν στρατιωτικοποιούνται”».

«Εμείς τώρα το ανοίγουμε σε συζήτηση και είμαστε αποφασισμένοι σ’ αυτό το θέμα. Εδώ συζητείται η κυριαρχία της, αφού δεν ενεργεί σύμφωνα με τη συμφωνία»…είπε ο Τσαβούσογλου. Επιπλέον, δήλωσε ότι η Τουρκία θα αυξήσει τις προσπάθειές της ώστε «να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για αυτό το θέμα».

«Κάποια από αυτά τα νησιά δόθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και κάποια με τη συμφωνία του 1947 από τους Ιταλούς, αλλά με τους ίδιους όρους. Εν τέλει, προσπαθώ να πω ότι το τελευταίο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Έλληνας ΥΠΕΞ κάνουν καθημερινά προκλητικές δηλώσεις»…ανέφερε.

«Θέλουν να αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο. Παλαιότερα ο πρωθυπουργός ήταν λίγο πιο λογικός. Δεν ακολουθούσε τα προκλητικά βήματα του ΥΠΕΞ. Μάλλον ήρθε στη γραμμή του Νίκου Δένδια και ο πρωθυπουργός για λόγους εσωτερικής πολιτικής»…πρόσθεσε.

«Αντί να προσπαθούν να μας στριμώξουν πιστεύοντας κάτι ανοησίες όπως  ο “χάρτης της Σεβίλλης”, αντί για προβοκατόρικη ρητορική και ενέργειες όπως “θα επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια, αλλά υπάρχει το Casus Belli”, αν υπήρχε η κατανόηση “δύο γειτόνων”, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Δεν παρέλειψε να «δώσει» και τους Αμερικανούς για την στάση που τηρούσαν όλα αυτά τα χρόνια έναντι της Ελλάδας και να συνεχίσουν να την τηρούν.

«Η Αμερική ακολουθούσε πάντα μια ισορροπημένη πολιτική όσον αφορά το θέμα της Κύπρου, της Ανατολικής Μεσογείου και τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. Τους υπενθυμίζουμε να μην διαταράξουν αυτή την ισορροπία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here