ΕΦΙΑΛΤΗΣ: Ο Μητσοτάκης διέγραψε την εθνοκάθαρση της Ίμβρου!!

0
281

Στο νησί του βορείου Αιγαίου, λειτουργούσαν ελληνικά δημοτικά σχολεία σε έξι από τα επτά ελληνικά χωριά, στην Παναγία, τα Αγρίδια, το Σχοινούδι, το Γλυκύ, τους Αγίους Θεόδωρους και το Κάστρο.

Μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης, το 1923, η Ίμβρος και η Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία και έως τα 1964 το νησί της Ίμβρου διατηρούσε ακέραιο τον ελληνικό χαρακτήρα της. 

Οι Έλληνες κάτοικοι, Ρωμιοί στον αυτοπροσδιορισμό τους, υπερέβαιναν τις έξι χιλιάδες και αποτελούσαν τη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού του νησιού.

Το «Πρόγραμμα Διάλυσης και Τουρκοποίησης» (Eritme Programi) μπήκε σε εφαρμογή το 1964 και οι τουρκικές αρχές επέβαλαν την απαγόρευση της διδασκαλίας της ελληνικής παιδείας στο νησί. 

«Αυτό ήταν το τέλος μας» ομολογούν οι περισσότεροι. Καταλυτικότερο όλων η εγκατάσταση στον κάμπο του Σχοινουδίου των «Ανοικτών Αγροτικών Φυλακών» που έκανε το «απόκομμα του παραδείσου» -όπως αποκαλούσαν οι κάτοικοι τον τόπο τους – μια αληθινή κόλαση. 

Και το περήφανο Σχοινούδι των 3.000 κατοίκων, με τα αρχοντόσπιτα να κρύβουν τις βουνοπλαγιές, έδωσε τη θέση του σε γκρεμισμένα σπίτια και στους περίπου 200 σημερινούς υπερήλικες Έλληνες που κατοικούν όλο το χρόνο σε όλο το νησί. 

«Αυτοί οι 80-90 Ίμβριοι, που δεν έφυγαν ποτέ, είναι οι οδηγοί μας»…… λέει η κ. Ντίνα.

Υ.Γ. Οι Ίμβριοι απαντούν στον Μητσοτάκη: Από 6,000 Έλληνες μείναμε μόνο 200. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ;

Υ.Γ.1. Σε μία δήλωση-εθνική μειοδοσία και ύβρη στους χιλιάδες νεκρούς και διωγμένους έλληνες της Ίμβρου προέβη νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το νησί-μνημείο εθνοκάθαρσης του ελληνικού γηγενούς στοιχείου, το χαρακτήρισε ως μοντέλο ειρηνικής συνύπαρξης! Το νησί όπου το 95% των Ελλήνων σφαγιάστηκε, βιάστηκε, εκδιώχθηκε.

Πραγματικά δεν υπάρχουν σχόλια για τον πρόεδρο της ΝΔ. Είναι εθνικά επικίνδυνος, είναι εφιάλτης!!

Υ.Γ.2. «Η Ίμβρος είχε δύο κακές μητριές, την Ελλάδα και την Τουρκία».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here