O Πρόεδρος Ζελένσκι «υπηρέτης του λαού» και του…μαύρου χρήματος!…του Βασίλη Γαλούπη.

0
324

Υποσχέθηκε κυνήγι διαφθοράς, αλλά έβγαζε εκατομμύρια στο εξωτερικό μέσω δικτύου offshore και αγόραζε πανάκριβα ακίνητα στο Λονδίνο…

Δεν ήταν ποτέ δύσκολο να απελπιστεί κανείς στην Ουκρανία, ακόμα και πριν από τον πόλεμο. Με το 45% του πληθυσμού να βρίσκεται στην κατηγορία της φτώχειας και τον βασικό μισθό στα 111 ευρώ, οι ηγέτες της κατάφερναν να πλουτίζουν και να αποτελούν κομμάτι μιας Παγκόσμιας Ελίτ. Η Ουκρανία είναι μια χώρα με πάμφτωχους πολίτες και εκατομμυριούχους πολιτικούς.

Όπως κι αν φυσάει ο άνεμος στην Ουκρανία, είτε προς τη Δύση είτε προς τη Ρωσία, οι πρακτικές της διαφθοράς αποτελούν τον κανόνα με τον οποίο διοικείται το κράτος. Μόνο η χρήση offshore εταιριών απομυζά από τη χώρα τουλάχιστον 11,6 δις δολάρια χαμένων εσόδων κάθε χρόνο.

Έχοντας περισσότερα κοινά με κράτη της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, η Ουκρανία αποτελεί μια μαύρη τρύπα φοροδιαφυγής, ένα «Τρίγωνο των Βερμούδων» νομιμοποίησης μαύρου χρήματος. Είναι η χώρα με τους περισσότερους πολιτικούς -38 στο σύνολο- που κατονομάζονται στα Pandora Papers.

Τα Pandora Papers, που ήρθαν στο φως τον περασμένο Οκτώβριο, είναι τα τελευταία από μια σειρά μαζικών διαρροών οικονομικών ντοκουμέντων που αποκαλύφθηκαν από τη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ). Ανάμεσα στους πολιτικούς που χρησιμοποίησαν μυστικές offshore εταιρίες για να κρύψουν τον πλούτο τους είναι και ο Ουκρανός ηγέτης Ζελένσκι.

Ο «υπηρέτης του λαού», που διαφημίστηκε ως τιμωρός της τερατώδους διαφθοράς στην Ουκρανία, χρησιμοποιεί φορολογικούς παραδείσους και κρυφές συναλλαγές. Αλλά δεν είναι ο μόνος. Η Ουκρανία υποφέρει διαχρονικά από «ηγέτες» που την καννιβαλίζουν.

-Ο τετραπέρατος Ζελένσκι

-Τα «κρυφά» 41.000.000 δολάρια

-Στην Κύπρο

-Τα ακίνητα

-Το δίκτυο

-Οι πληρωμές στη σύζυγο κτλ……

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here