ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ διευκρινίσεις για τις 238.282,12 ευρώ που στοίχισε το site Δήμου το 2009 και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που «κινδυνεύουν να χαθούν»!!

0
247

Η δημοτική της παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» με ανακοίνωση της, χαραχτηριστικά αναφέρεται:

(1) στο υψηλό κόστος που δαπανήθηκε για την κατασκευή του site του Δήμου, αξίας 238.282,12 ευρώ, γεγονός που επιβεβαίωσε η προηγούμενη Διοίκηση, κατά τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου 24/09/2014,

(2) στην συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς στα ευρωπαϊκά προγράμματα, που «κινδυνεύουν να χαθούν».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης:

«Η Νέα Διοίκηση συμμετέχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που «κινδύνευαν να χαθούν». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόγραμμα με τίτλο «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Κηφισιάς».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 61.500 ευρώ το οποίο θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, οι οποίοι μεταξύ άλλων θα έχουν τη δυνατότητα για αυτόματη υποβολή αιτήματος και παρακολούθηση της πορείας διεκπεραίωσης του σε 24ωρη βάση.

Να σημειώσουμε πως στο εν λόγω πρόγραμμα η Νέα Διοίκηση συνάντησε δυσκολίες καθώς έλειπαν σημαντικά στοιχεία από το φάκελο υποβολής της πρότασης από την προηγούμενη Διοίκηση και επίσης η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ζητούσε επίμονα διευκρινήσεις για την συνάφεια του εν λόγω προγράμματος με προηγούμενο έργο του επιχειρησιακού πρόγραμμα με τίτλο «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ΚΠΣ συμβατικής αξίας 238.282,12 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε το 2009 και αφορούσε το site του Δήμου Κηφισιάς (www.kifissia.gr).

Η Νέα Διοίκηση του Δήμου για την προκλητική αυτή δαπάνη επεσήμανε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις πως προκύπτουν ερωτηματικά δεδομένου πως το ποσό των 238.282,12 ευρώ είναι πολύ υψηλό για την κατασκευή ιστοσελίδας, έστω «portal». Κατά την συνεδρίαση η προηγούμενη Διοίκηση επιβεβαίωσε ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό για το site.

Επιπλέον η προηγούμενη Διοίκηση και σε άλλο θέμα αδράνησε και επεδίωξε μάλιστα την αποχώρηση της από πρόγραμμα συνολικού ύψους 390.000 ευρώ που αφορά κοινωφελές έργο προς όφελος ανέργων Δημοτών.

Πρόκειται για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ», στο πλαίσιο των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης από την οποία αποφάσισε αδικαιολόγητα να αποχωρήσει η «Μένανδρος ΑΕ» που ανήκει στο Δήμο Κηφισιά, τόσο από συντονιστής όσο και από εταίρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τουλάχιστον 51.000 ευρώ.

Να τονίσουμε μάλιστα πως η εν λόγω πρόθεση αποχώρησης της «Μένανδρος ΑΕ» εκφράστηκε μετεκλογικά, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Διοίκησης».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

Πόσο μπορεί να στοιχίσει η δημιουργία μιας Διαδικτυακής Πύλης (Portal), για τον Δήμο Κηφισιάς ή γενικά μιας επιχείρησης;

Σύμφωνα με το Δήμο Κηφισιάς στοίχισε 238.282,12 ευρώ……..άσχετα αν κατά μέσω όρο για τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι δύο με τρεις χιλιάδες, άντε το πολύ να φτάσει τις 10.000 ευρώ!…….και αυτό διότι το κόστος μιας Διαδικτυακής Πύλης εξαρτάται από τον χρόνο κατασκευής της, αν είναι δυναμική και τι επιπέδου Flash Animation, Scripting και SEO (Search Engine Optimization) περιλαμβάνει.

Προς ενημέρωση, η πρώτη σε επισκεψημότητα Διαδικτυακή Πύλη (Portal) στην χώρα μας έχει κοστίσει περίπου 120.000 ευρώ, αλλά έχει (1) υψηλό κόστος συντήρησης σε Web Servers και (2) μόνιμο προσωπικό!

Το επόμενο ερώτημα πού προκύπτει είναι σε ποια εταιρία ανατέθηκε επί Δημαρχίας Χιωτάκη και πώς «μοιράστηκαν» στους συνεργάτες τα 238 αυτά χιλιάρικα;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here